Par medaļām šajā nedēļas nogalē parūpējās ''Ventspils Kikboksa Leģions'' trenera Sergeja Deņisova sportisti, kuri piedalījās divos starptautiskos WAKO turnīros: ''Battle of Vilkmerge'' un Lietuvas čempionātā kikboksā light-contact disciplīnā.

''Battle of Vilkmerge'' turnīrs bija veltīts viena no senākajiem Lietuvas kikboksa klubiem ''Vilkas'' 20 gadu jubilejai. Turnīrā cīņas notika pēc K-1 noteikumiem un kick-light disciplīnā. Pēc WAKO noteikumiem bērni līdz 14 gadiem nevar startēt K-1 disciplīnā, kas ir VKL audzēkņu iemīļotā disciplīna, tāpēc Ventspils pārstāvji Olivers Sproģis un Dominiks Langenfelds, abiem 10 gadi, startēja kick-light disciplīnā.

Tā kā ''Ventspils Kikboksa Leģions'' audzēkņu mērķis sacensībās ir ne tikai izcīnīt medaļas, bet sakrāt cīņu pieredzi, abi sportisti startēja gan savā svaru kategorijā, gan vienu svara kategoriju augstāk. Rezultātā veiksmīgāki starti bija Oliveram, kuram ir lielāka sportista pieredze. Viņš izcīnīja divas zelta medaļas (startēja svaru kategorijās -42 un -47 kg). Savukārt, Dominiks pieredzes trūkuma dēļ izcīnīja tikai divas sudraba medaļas (startēja svaru kategorijās -32 un -37 kg), fināla cīņās katrā svaru kategorijā nedaudz pēc punktiem piekāpjoties pretiniekiem no Lietuvas.

Vienlaikus Ukmergē notika Lietuvas čempionāts kikboksā light-contact disciplīnā, arī pēc WAKO noteikumiem, kur Oliveram un Dominikam izdevās izcīnīt zelta un sudraba medaļas.

Rezultātā divi sportisti izcīnījuši sešas medaļas, kas ir fantastisks rezultāts divu dienu laikā, pārstāvot Latviju divās sacensībās. Turklāt Olivers Sproģis kļuvis par Lietuvas čempionu. Sacensības rīkoja Lietuvas kikboksa federācija WAKO.

Vasarā ''Ventspils Kikboksa Leģions'' neatpūšas, jo jūlijā ''Ghetto Games Festival'' ietvaros norisināsies ''Ghetto Fight'' sacensības, kur piedalīties plāno arī VKL sportisti. Treniņi vasarā notiek bez izmaiņām, vienlaikus norisinās arī jaunu sportistu uzņemšana vecumā no 10 gadiem, vecuma ierobežojuma nav, jo pieaugušie trenējas atsevišķā grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: