Latvijas čempionāta 1. posms BeachBox pludmales hallē tika aizvadīts 26. un 27.novembrī, kad attiecīgi sacentās U-14 un U-16 vecumu grupas zēni un meitenes. Ventspils PVK "BLOKS" pludmales volejbolistes Patrīcija Āboliņa un Elza Kozlova izcīnīja 4. vietu Latvijas jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā telpās 1. posmā U-16 vecuma grupā.

U-16 vecuma grupā (2008.gadā dzimušas un jaunākas) meiteņu konkurencē startēja 21 komanda.

Apakšgrupu spēles Āboliņai/Kozlovai grūtības nesagādāja un abas spēles tika uzvarētas visai pārliecinoši 21:12 (pret Muzičenko/Romaņenkova) un 21:15 (pret Balode/Mukāne). Spēle norit līdz 21 punktam, nepieciešama uzvara vienā setā. Iekļūstot labāko sešpadsmitniekā, ventspilniecēm pretinieču pretestība palielinājās, 1/8 finālu izdevās pārvarēt ar grūtu un iespaidīga deficīta atspēlēšanu no rezultāta 7:16, esot iedzinējos. Gūstot emocionālu uzvaru ar 21:18 (pret Gorovaja/Krīgere). Lai tiktu labāko četriniekā 1/4 finālā pretī stājās Postnova/Cepurīte. Pateicoties ventspilnieču lieliskajam starta izrāvienam un Āboliņas servju sērijai, labām darbībām laukumā, pretinieces izdevās noturēt drošā atstatumā visas spēles garumā. Lai gan spēles galotnē pretinieces veica finiša spurtu, taču ar to bija par maz, uzvara 21:17 un Āboliņa/Kozlova iesoļoja pusfinālā.

1/2 fināla cīņā nācās atzīt pretinieču Krievas/Arhipovas pārākumu ar 10:21. Sagaidot pretinieces no otrā pusfināla pāra noskaidrojās, ka par bronzas medaļām ventspilnieces mērosies spēkiem ar Igaunijas duetu Lukas/Rikand. Spēle par 3. vietu norisinājās līdz vienas komandas uzvarētiem diviem setiem. Ļoti saistošā, jaudīgām, garām un azartiskām izspēlēm pārpildītā spēlē Āboliņa/Kozlova atzina kaimiņvalstu pludmales volejbolistu pārākumu ar rezultātu 0:2 pa setiem (18:21 un 17:21).

Ventspils pludmales volejbola kluba ''BLOKS'' treneris Edgars Zviedrāns ir gandarīts par sasniegto: ''Esmu lepns par savām meitenēm un zinu, ka viņas ļoti gribēja uzkāpt uz tā pjedestāla. Bet nekas - vēl ir laiks. Jāturpina strādāt! Lai gan jāatzīst, ka ventspilnieces ziemas sezonā trenējas sporta zālē uz cietā seguma, jo mums savas slēgtās pludmales halles nav. Ja meitenes var nospēlēt šādā līmenī ar meitenēm, kuras katru dienu aizvada treniņus smiltīs, tad man nav ko pārmest Elzai un Patrīcijai!''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: