Airēšanas bāzē ''Dampeļi'' notika jaunās motorlaivas ūdenī nolaišanas pasākums. Tajā piedalījās Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Jana Bakanauska un Sporta skolas ''Spars'' vadība, kā arī motorlaivas galvenie lietotāji – airēšanas nodaļas treneri. Pasākuma laikā jaunā laiva tika iemēģināta testa braucienā.

Jaunās motorlaivas krāsa ir koši sarkana, kas padara to viegli pamanāmu ūdenī, savukārt tās garums sasniedz 4 metrus, bet platums 1,6 metrus, kas ļauj tajā vienlaicīgi pārvadāt vēl trīs pasažierus. Laiva ir aprīkota ar visu nepieciešamo, lai treneriem būtu ērti vadīt mācību treniņu procesu un nodrošināt drošību izglītojamajiem.

Ventspils Sporta skolas ''Spars'' direktore Solvita Pleinica dalās ar pārdomām par jaunā aprīkojuma iegādi: ''Esam ļoti priecīgi, ka ar mūsu dibinātāja Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstu ir izdevies atjaunināt Smaiļošanas un kanoe airēšanas nodaļas materiāli tehnisko bāzi, nopērkot šo jauno aprīkojumu mūsu treneriem. Jaunā laiva ir ātrāka, vieglāka, bet sportistiem, kuri nonākuši ūdenī, būs vieglāk tajā iekāpt. Tas viss ir par drošas vides nodrošināšanu, kas ir viena no mūsu skolas prioritātēm. Pateicamies mūsu pilsētas pašvaldībai, ka atsaucās mūsu vajadzībām kā tas vienmēr ir bijis. Šobrīd varam lepoties, ka jau 91 gadu mūsu pilsētā ir iespēja nodarboties ar smaiļošanu un kanoe airēšanu ļoti skaistā airēšanas bazē ''Dampeļi'', kurā tiek sagatavoti augsta līmeņa jaunie sportisti''.

Kopumā jaunās motorlaivas izmaksas sasniedz 14 650,00 EUR, kur tiek iekļauta pašas motorlaivas, kā arī motorlaivas motora un pārvadāšanas piekabes cena.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: