Artūrs Ausējs un 3x3 basketbola komanda Rīga FIBA Challenger turnīrā Serbijā apstājās ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ieņemot sesto vietu, bet pats spēlētājs izcēlās ar vidēji 6,7 punktiem mačā.

Šajā komandu maču sezonā Rīgai palīdzēt nevar traumu guvušais Edgars Krūmiņš, kā arī Kārlis Lasmanis, kurš izmēģinās spēkus ASV profesionālajā 3x3 basketbola līgā Big3. Pirmajā mačā Novi Sadā Rīga, kas turnīra reitingā ieņēma ceturto vietu, ar 21:16 uzvarēja Vācijas komandu Aachen, kas izsēta ar 13. numuru. Latvijas vienībā Ausējs guva 12 punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, kamēr Miezis izcēlās ar astoņiem punktiem un vienu guva Agnis Čavars, bet Artūrs Strēlnieks pie punktiem netika.

Otrajā mačā Rīga ar 16:18 piekāpās Nīderlandes komandai Amsterdam (5.). Miezis guva astoņus punktus, kamēr Ausējs pievienoja četrus punktus un trīs atlēkušās bumbas. Strēlnieks tika pie trīs punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, bet Čavars izcēlās ar vienu punktu un piecām atlēkušajām bumbām.

Ceturtdaļfinālā Latvijas kvartetam pretī nāca ar otro numuru izsētie Liman basketbolisti. Lai gan Rīga spēles ievadā izvirzījās vadībā ar 2:0, turpinājumā vadību pārņēma pretinieki, panākot četru punktu pārsvaru (13:9), bet pēc tam to vēl nedaudz palielinot. Pēdējā minūtē Ausējs ar diviem precīziem tālmetieniem samazināja deficītu līdz vienam punktam (16:17), taču pāris sekundes līdz spēles laika beigām divu punktu metienu realizēja pretinieki, un Latvijas komandai vairs neatlika laiks, lai panāktu Liman.

Rīga komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Miezis, četrus punktus guva Ausējs, bet vienu pievienoja Strēlnieks. Liman vēlāk kļuva par visa turnīra uzvarētājiem, bet Rīga ierindojās sestajā vietā.

Ausējs iepriekšējās divas sezonas bija viens no BK Ventspils līderiem, bet šobrīd viņam līgums ar Kurzemes klubu beidzies, tiesa par spēlētāja karjeras turpinājumu jaunu ziņu vēl nav.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: