Latvijas skolu čempionātā frisbijā gan jaunietēm, gan jauniešiem uzvaras laurus plūca Ventspils 4. vidusskolas spēlētāji.

Latvijas skolu čempionāts frisbijā risinājās Ventspils 6. vidusskolas sporta zālē, un tajā gan jaunietēm, gan jauniešiem startēja mūsu pilsētas 4., 5. un 6. vidusskolas spēlētāji. Kā atklāja Anete Riekstiņa – viena no sacensību organizatorēm (otra bija Ināra Šteinberga) –, skolu frisbija čempionātā ir tāda sistēma, ka vienu gadu mači notiek pie mums, bet otru – Ogrē, tātad nākamgad būs izbraukumā.

Gan jauniešiem, gan jaunietēm pavisam piedalījās sešas komandas; tās sastāvā drīkstēja spēlēt jaunieši, kas nav vecāki par 20 gadiem (1991.dz.g. un jaunāki). Latvijas čempionāta izspēles kārtībā bija pavisam vienkārša – katra komanda aizvadīja savstarpēju spēli ar katru. «Lai čempionāts neievilktos divu dienu garumā un ritētu raiti, visas mūsu pilsētas komandas jau iepriekš bija aizvadījušas savstarpējās spēles, bet Ogrē – pārējās trīs vienības (Ogres, Lielvārdes un Salaspils),» piebilda Riekstiņa.

Viena spēle ilga vai nu 25 minūtes, vai arī uzvarēja tā komanda, kas pirmā ieguva 11 punktu. Par čempionāta favorītiem varēja uzskatīt 4. vidusskolas frisbijistus, kas to apliecināja, spēļu laukumā triumfējot gan jauniešiem, gan jaunietēm. Sīvāk nācās cīnīties 4. vidusskolas jaunietēm (skolotāja L. Ziemane), kas izšķirošajā spēlē ar 11:10 pārspēja Ogres 1. vidusskolas spēlētājas, tādējādi tiekot pie zelta godalgām. Komandā spēlēja: Simona Matisone, Agnese Jēkabsone, Ieva Tīsone, Sanita Lasmane, Zane Bednostina, Baiba Jaunzeme, Sabīne Sindija Kārkliņa, Helēna Slavinska un Kristīne Ekšteine.

Jauniešu konkurencē visu goda pjedestālu aizņēma ventspilnieki. Zelta medaļas pārliecinoši izcīnīja 4. vidusskolas spēlētāji (skolotāja A. Riekstiņa): Andrejs Krauze, Alberts Sproģis, Daniels Kaģis, Agnis Valds, Kārlis Libkovskis, Ansis Vēkkrīgeris, Mārtiņš Kalmars, Kaspars Kalmars, Artūrs Ķemers un Daniels Jaunsproģis. Otrajā vietā palika 5. vidusskola (skolotāja I. Langzama, bet trešajā – 6. (skolotāja I. Šteinberga).

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: