5. jūnijā Olimpiskā centra ''Ventspils'' stadionā notiks tradicionālās Olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas starptautiskās sacensības ''Ventspils šķēpi 2021'', kurās piedalīsies Latvijas labākie šķēpa metēji, kā arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas.

Covid-19 pandēmijas izplatība visā pasaulē ir būtiski ietekmējusi sportistu iespējas piedalīties plānotajās sacensībās. Šobrīd atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" Latvijā var norisināties starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās starptautiskās sporta sacensības izlašu sportistiem vecumā no 15 gadiem un tās norisinās bez skatītājiem.

Šobrīd sacensības ir iekļautas starptautiskā sporta federāciju kalendārā, saskaņotas ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un zinātnes ministriju.

Sacensību sākums plkst. 12, bet precīza sacensību programma tiks publicēta pēc dalībnieku pietiekšanās. Sacensības notiks trīs vecuma grupās - pieaugušie, juniori un jaunieši. Sacensībās var startēt tikai savu valstu izlašu dalībnieki.

Ievērojot visus valstī noteiktos nosacījumus sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību ir izstrādāts stingrs drošības protokols. Dalībniekiem, treneriem, tiesnešiem, apkalpojošam personālam, lai ienāktu stadionā sacensību sekretariātā būs jāuzrāda izziņa par negatīvu COVID-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā pēdējo 72 stundu laikā, vai jāveic COVID-19 tests uz vietas sacensību dienā, iepriekš testam piesakoties.

Diemžēl sacensības notiks bez skatītāju klātbūtnes, bet tās tiks pārraidītas SportaCentrs TV tiešraidē, kurā būs iespēja vērot sacensības un atbalstīt sportistus.

Ventspils šķēpi Ventspilī notiks 40. reizi, kas tika iedibinātas par godu Olimpiskajam čempionam Dainim Kūlam, kurš 1980. gada 27. jūlijā 21 gadu vecumā kļuva par XXII Olimpisko spēļu čempionu šķēpa mešanā, raidot šķēpu 91,20 metrus tālu.

Sporta un darba vērtības Dainim nav mainījušās. Dainis vienmēr ir uzsvēris, ka nekas nedrīkst notikt haotiski, nepārdomāti un sasteigti, pa roku galam, ja grib ko sasniegt, ir daudz jāstrādā.

Šobrīd Dainis Kūla aktīvi iesaistās Ventspils jauno šķēpa metēju trenēšanā un ar aktīvo dzīves pozīciju joprojām ir paraugs jaunajiem sportistiem. Viens no viņa audzēkņiem Matīss Kaudze šogad Jāņa Lūša piemiņas sacensībās junioru konkurencē ar rezultātu 62,39m izcīnīja 1. vietu.

Labākais rezultāts Ventspils šķēpos sasniegts 2006. gadā, kad Vadims Vasiļevskis šķēpu raidīja 88,53m tālu.

Savukārt Ēriks Rags Ventspils šķēpos 2001. gadā laboja Latvijas rekordu (85,23) Latvijas rekords šķēpa mešanā vīriešiem ir 90,73 m un to 2007. gada 22. jūlijā Tallinā uzstādīja Vadims Vasiļevskis. Latvijas rekords šķēpa mešanā sievietēm ir 66,18 un tas pieder Madarai Palameikai, uzstādīts Beļģijā, 2016. gada 9. septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: