Čehijas hokeja Ekstralīgas klubs Litvīnovas Verva paziņojis par līguma pagarināšanu ar ventspilnieku Uvi Balinski, kurš šosezon izcēlās ar 17 punktiem, būdams trešais rezultatīvākais aizsargs komandā.

Parakstot līgumu, tajā bija iestrādāta iespēja klubam sadarbību pagarināt uz vēl vienu sezonu, lēmumu pieņemot līdz maijam. Otrdien klubs darīja zināmu, ka latviešu aizsargs paliks komandā.«Uvis ieradās no Kontinentālās hokeja līgas, un mēs sagaidījām daudz. Sākums nebija pārāk labs, taču viņš pamazām pielika un beigās kļuva par vienu no aizsardzības balstiem. Viņš palīdzēja uzbrukumā un strādāja aizsardzībā, lielu lomu spēlēja vairākumā. Viņš bija viens no trim komandas labākajiem aizsargiem,” teica galvenais treneris Vladimirs Orsāgs.

Sagatavošanās posmā Verva rindās vairāki hokejisti saslima ar Covid-19, tāpēc komandai bija problēmas sezonas sākumā. Taču regulārais čempionāts tika pabeigts ar sešām uzvarām septiņos mačos, un 24 gadus vecais Balinskis regulāri veidoja pirmo aizsargu pāri kopā ar tautieti Oskaru Cibuļski.

Verva sezonas izskaņā palaida garām labu iespēju pakāpties turnīra tabulā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā iegūt parocīgāku pretinieku, jo pēdējā kārtā tika pārtraukta sešu uzvaru sēriju, viesos ar 0:3 piekāpjoties Zlinas komandai, kas uz spēlēšanu play off vairs nepretendēja. Vēl nepatīkamāku šo zaudējumu padara fakts, ka pēc kāda spēka paņēmiena maču turpināt nevarēja Balinskis. Litvīnovas klubs finišēja 11. vietā, kas nozīmē, ka sērijā līdz trim uzvarām, kas sāksies jau šodien, pretī stāsies Hradeckrāloves Mountfield. Regulārajā sezonā no šīs komandas Verva nepaņēma ne punktu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: