Jau mēnesi treniņnometnē Turcijā trenējas Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas Spars soļotājs Ruslans Smolonskis, kuram 6.martā paredzētas nozīmīgas sacensības.

Smolonskis startēs Turcijas čempionātā 50 kilometru distancē, kurā būs sertificēta trase un kas iekļautas to Starptautiskās vieglatlētikas savienības sacensību sarakstā, kurās iespējams izpildīt kvalifikācijas normatīvu Tokijas Olimpiskām spēlēm. Kvalifikācijas normatīvs noteikts trīs stundas un 50 minūtes, bet Ruslana personiskais rekords 50 kilometru distancē ir trīs stundas, 56 minūtes un divas sekundes, kas nozīmē, ka tas jāuzlabo par vairāk kā sešām minūtēm. Tokijā 50 kilometru soļošanas distancē startēs 60 dalībnieki, kuri tika paziņoti pēc 31. maija. Šobrīd svarīgākais sasniegt maksimāli augstu rezultātu, lai iegūtu augstāku pozīciju pasaules reitingā.

Latvijā Ruslans plāno atgriezties pēc 8. marta un tad, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus, tiks lemts par tālākiem plāniem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pipars 08.03.2021, 08:30:40

    Sestdien, 6. martā, Turcijas pilsētā Antālijā risinājās Turcijas atklātais čempionāts soļošanā, kur 50 km distancē 2. vietu izcīnīja tukumnieka Modra Liepiņa audzēknis Ruslans Smolonskis. Sacensībās piedalījās soļotāji no Ukrainas, Latvijas, Slovākijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Turcijas.



    Ruslans finišu sasniedza 3.55:00, kas ir sportista personīgais rekords. Latvijas visu laiku labāko soļotāju vidū 50 km distancē Ruslanam tagad ir sestā vieta. Šobrīd pasaulē viņš ir ceturtais, savukārt pasaules rangā Smolonskis pirms šī starta bija 75.vietā, bet Turcijā uzrādītais rezultāts noteikti pacels viņu uz augšu.
    Jau ziņojām, ka Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvs noteikts 3 stundas un 50 minūtes, taču Olimpiskajās spēlēs 50 kilometru soļošanas distancē startēs 60 dalībnieki, kuri tiks paziņoti pēc 31.maija. Šobrīd M. Liepiņa audzēknim svarīgākais ir sasniegt maksimālu augstu rezultātu, lai iegūtu augstāku pozīciju Starptautiskajā vieglatlētikas reitingā.b

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: