Latvijas 1. līgā volejbolā vairs atlicis tikai pāris regulārā čempionāta spēļu, tāpēc var sākt rēķināt, kas mūsējos var sagaidīt play-off mačos.

Pēdējās kārtas spēlē VK Ventspils mājās ar 3:1 (25:16, 25:16, 23:25, 25:18) pieveica VK Ozolnieki komandu, līdz ar to iegūstot trīs punktus un uzlabojot situāciju čempionāta kopvērtējumā. Mūsējie ar 28 izcīnītajiem punktiem pagaidām ieņem piekto vietu 11 komandu kopvērtējumā un teorētiski vēl nav nodrošinājuši dalību play-off turnīrā, kurā spēlēs astoņas labākās vienības.

Augstāk pakāpties ventspilniekiem būs grūti, jo ceturtajā vietā esošajiem SK RTU-UPS spēlētājiem ir par četriem punktiem vairāk un spēle pret RVS Lāse komandu, kas čempionātā ieņem astoto vietu. RTU uzvaras gadījumā viss ir skaidrs: griesti – piektā vieta; tomēr tas nav arī sliktākais variants, jo tad mūsējie nevar nokrist zemāk par astoto vietu, tādējādi automātiski kvalificējoties play-off.

Mūsējiem vēl atlikušas divas spēles. Izbraukumā viņiem būs jāspēlē ar jau minēto RVS Lāse izlasi, kuru uzvarot, mūsējie jau ātrāk būs nodrošinājuši dalību izslēgšanas spēlēs. Otra spēle VK Ventspils būs mājās pret komanduRundāle–Bauska, un tajā mūsējiem noteikti jāpaņem trīs punkti, jo pretinieki ieņem tikai desmito vietu čempionāta kopvērtējumā. Sestajā vietā esošajiem Balviem ir tikai par vienu punktu mazāk nekā ventspilniekiem, bet viņiem atlikusi arī tikai viena spēle – tieši pret RVS Lāse komandu. Septītajā pozīcijā esošie Ozolnieki pagaidām izcīnījuši 26 punktus, un viņiem jāspēlē vēl ar devītajā vietā esošajiem Daugavpils volejbolistiem un vieniem no līgas līderiem – komandu Kuldīga.

Situācija turnīra tabulā nav nemaz tik smaga, lai VK Ventspils pēc regulārā čempionāta nevarētu ieņemt piekto vietu, viss ir tikai pašu rokās. Jāuzvar abās atlikušajās spēles, lai būtu neaizsniedzami konkurentiem; protams, nav jau arī akmenī kalts, ka tiešie konkurenti spēs uzvarēt visās spēlēs.

VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps atklāja, ka viņu mērķis ir vismaz piektā vieta. «Ja mums izdosies uzvarēt abās atlikušajās spēlēs, tad, visticamāk, regulāro sezonu noslēgsim piektajā vietā. Tas būs, pat neskatoties uz to, kā nospēlēs pretinieki. Ja paliksim piektie, tad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretī stāsies komandaRTU. Pat tad, ja RTU pēdējā spēlē zaudēs kādu punktu un mēs viņus apsteigsim, mums sanāks spēlēt ar viņiem. Mājas spēlē sezonas sākumā viņiem zaudējām, bet šogad izbraukumā pratām revanšēties. Par to, kas varētu notikt izslēgšanas spēlēs, nekādas prognozes neizteikšu. Vispirms mums vēl par visiem 100% jānodrošina vieta šajās spēlēs, lai varētu sākt domāt par tām. Tā ka vēl nav teikts, ka spēlēsim ar RTU

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: