Aizvadītās nedēļas nogalē BK Ventspils basketbolisti viesos piedzīvoja zaudējumu saviem principiālākajiem sāncenšiem VEF, bet jau šonedēļ trim ventspilniekiem stāv priekšā izlašu mači.

Abu komandu pirmajā spēlē Ventspilī viss izšķīrās pēdējās minūtēs, kad metienos paveicās viesiem, kas galu galā svinēja uzvaru 79:72. Rīgas spēle bija daudz rezultatīvākā, bet maču arī šoreiz izšķīra rīdzinieku teicamā precizitāte, sevišķi no tālās distances. Piemēram, Jānis Blūms, kurš līdz šim vidēji mačā meta pa diviem tālmetieniem, šoreiz trāpīja septiņus. Pirmajā puslaikā komandas kopīgiem spēkiem sameta vairāk nekā 100 punktus (55:52 VEF labā), bet pēc pārtraukumā līdzīgā ritmā spēlēja tikai mājinieki, kamēr viesi uzbruka pārāk individuāli un pasīvi. Galu galā zaudējums 80:98, kas komandai bija jau sestais regulārajā sezonā.

25 punkti un astoņas atlēkušās bumbas šajā mačā Māra Gulbja kontā, bet nedēļas nogalē pieredzējušais uzbrucējs varētu piedzīvot savu debiju nacionālajā izlasē. Pirmajiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem Latvijas izlase Roberta Štelmahera vadībā gatavojas 15 spēlētāju sastāvā, starp kuriem bez Gulbja ir vēl divi ventspilnieki – Klāvs Čavars un Mārcis Vītols.

Piektdien Latvijas Arēnā Rīgā uzņems Bosnijas un Hercegovinas komandu, bet 24. februārī viesosies pie bulgāriem. Latvijas izlases grupā ir arī Grieķija, ar kuru pirmo reizi būs jātiekas vien nākamajā rudenī – 24. novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: