Tūrisma informācijas centrs (TIC) apkopojot 2019. gada pirmā pusgada informāciju par tūrisma objektu apmeklētību, secina, ka Ventspils joprojām ir populārs galamērķis.

Piedāvāto tūrisma objektu vidū viesi visbiežāk izvēlas aktīvo atpūtu - olimpiskā centra “Ventspils” piedāvājumu pirmajos sešos šā gada mēnešos izmantojuši teju 200 tūkstoši apmeklētāju. Īpašu uzmanību izpelnījies arī Ventspils muzejs un tā struktūrvienības, kuras sešu mēnešu laikā kopumā apmeklējuši 51 tūkstotis interesentu.

Kopumā olimpisko centru “Ventspils” pirmajos sešos šī gada mēnešos apmeklējuši teju 200 tūkstoši apmeklētāju, no tiem teju 100 tūkstoši cilvēku brīvo laiku pavadījuši Ventspils Piedzīvojumu parkā, savukārt 87 tūkstoši atpūtnieku ūdens priekus un SPA baudījuši Ūdens Piedzīvojumu parkā.

Īpaši liels apmeklētāju pieplūdums vērojams Ventspils muzejā, kur kopumā uzņemti 51 tūkstotis viesu. Šogad Muzeja filiāļu vidū līdera pozīciju joprojām saglabā Piejūras brīvdabas muzejs ar 23,5 tūkstošiem apmeklētāju skaitu, bet Herberta Dorbes muzejā iegriezušies 1,2 tūkstotis apmeklētāju. Kopš pērnā gada par 6,3 tūkstošiem lielāks apmeklējums novērojams arī Livonijas ordeņa pilī, arī Amatu māju apmeklējuši vairāk par 5,5 tūkstošiem apmeklētāju.

Ventspils Briežu dārza savvaļas teritorijā viesojās teju tūkstotis dabas un dzīvnieku mīļotāju.

Joprojām iecienīta tūristu izklaide ir vizināšanās arī ar kuģīti “Hercogs Jēkabs”, kas šogad ostas skatus Ventā atklāja 11 tūkstošiem viesu.

Būšnieku ezera dabas takā, kur pieejamas gan pastaigas, gan velomaršruts 8 km garumā no aprīļa līdz jūlijam reģistrēti teju 7 tūkstošu apmeklētāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: