BK Ventspils sastāvu papildinājis amerikāņu uzbrucējs Raiens Luters, kuram tā būs pirmā pieredze profesionālajā basketbolā. Līdz ar to arī noslēgta jaunās sezonas komandas komplektācija.

206 cm slaidais uzbrucējs basketbola prasmes slīpējis Pitsburgas koledžā, bet pagājušo sezonu papildinājis Arizonas koledžas basketbola komandas rindas. Bijis pamatsastāva spēlētājs un aizvadījis 32 spēles, kurās vidēji guva deviņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

BK Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: «Līdz ar Lutera pievienošanos BK Ventspils sastāvam 2019./2020. sezonas komandas modeļa komplektācijas galvenā fāze ir noslēgusies. Raiens ir pirmgadnieks profesionālajā basketbolā, kurš spēj sevi labi parādīt spēka uzbrucēja un centra pozīcijās, kā arī ir pietiekami mobils aizsardzības spēlētājs. Pašlaik notiek pārbaudes spēļu grafika saskaņošana un intensīvs treniņu process. Pirmās spēles plānojam augusta trešajā dekādē, bet kopsummā aizvadīsim 8-10 pārbaudes spēles. Komandas sastāvs ir relatīvi nepiešaudīts, tāpēc centīsimies vienoties ar potenciāli stipriem pretiniekiem, lai, pateicoties laba līmeņa spēlēm, pēc iespējas ātrāk sasniegtu gatavību Čempionu līgas atlases spēlēm. Daudz iespēju mums nebūs un skaidrs jau tagad, ka neviens mums neko nedāvinās, viss būs jāpaņem pašiem. Laika nav daudz un tas mums jāizmanto pēc iespējas mērķtiecīgāk.»

Komanda pilnā sastāvā sāks trenēties jau nākamajā nedēļā. Šobrīd tās sastāvā ir Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Māris Gulbis, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Džeilons Teits, Vess Vašpūns un Raiens Luters. Treneru sastāvu veido galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

BK Ventspils sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar Čempionu līgas pirmo kvalifikācijas kārtu pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas Falco vai Rumānijas Oradejas CSM. Pirmo reizi savās mājas ventspilnieki spēlēs 29. septembrī, kad aizvadīs kvalifikācijas maču atbildes spēli.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    keda 12.08.2019, 15:24:44

    Pirmgadnieki vienmēr ir riskanti, bet šis laikam tāds kārtīgs darba zirgs. Lai tik šancē :)

  • -3
    Barons.. 12.08.2019, 17:22:17

    To ir lab liet.Balt Cilvek,ne mell Mōr.

  • -7
    keda 12.08.2019, 18:43:29

    tevi visas tavas reinkarnācijas palasot tā nu nešķiet

  • -1
    Prof.Preobraženskis IV 12.08.2019, 19:39:37

    Nu re,ka var dabūt arī kādu balto ārzemnieku,nevis tikai nigeru jaukteņus.

  • 0
    karlito 12.08.2019, 20:03:57

    Piekrītu kedai,pirmgadnieks Eiropā ir kā kaķis maisā..Nu bet cerēsim,ka Luters ātri adaptēsies eiropas basketbolā..Lai veicas! Gaidīsim pirmās pārbaudes spēles...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: