Jūnija vidū savu kārtējo cīņu profesionālajā boksa ringā aizvadīs ventspilnieks Nikolajs Grišuņins, kurš Arēnā Rīga Pasaules boksa sērijas pasākumā spēkosies ar Čehijas čempionu Vaclavu Pejsaru.

34 gadus vecais Pejsars profesionālajā ringā aizvadījis 21 cīņu, 14 no tām izcīnījis uzvaru, teicami liekot lietā savu spēcīgo sitienu, jo 12 panākumi gūti ar nokautu. Uzvara gūta arī pēdējās divās cīņās, tiesa, nokauti vairāk krājās profesionāļa karjeras sākumā. Šogad pagaidām vienīgajā cīņā čehs Liverpūlē ar tehnisko nokautu pieveica mājinieku Kregu Gloveru. Savukārt Nikolajs Grišuņins uzvarējis jau trīs cīņās pēc kārtas, pēdējā no tām 23. martā Arēnā Rīga jau otrajā raundā liekot tiesnešiem pārtraukt spēkošanos ar ungāru Mati Kristofu. Kopumā profesionālajā karjerā viņš aizvadījis 11 cīņas, kurās izcīnītas desmit uzvaras, tiesa, tikai viena no tām ar nokautu.

Interesanti, ka abi sāncenši ir ne tikai vienaudži, bet arī visai līdzīgi auguma ziņā. Lai gan ventspilnieks ir par sešiem centimetriem garāks, čeham, kurš veiksmīgi startējis arī MMA cīņās, ir garas rokas, kas šajā ziņā līdzsvaro sāncenšu iespējas. Gatavošanos kārtējai cīņai Grišuņins sāka jau ļoti laicīgi, vispirms piestrādājot pie fiziskās sagatavotības, bet pēc tam jau vairāk pievēršoties boksa elementiem. To pašu, protams, darīja arī Pejsars, kurš nesen aizvadījis sagatavošanās nometni Polijā.

15. jūnija Pasaules boksa sērijas pasākuma centrālais notikums gan būs pusfināla cīņa starp Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi un poļu līderi Kšištofu Glovacki, kuras likme būs ne tikai fināls, bet arī varbūt pat vairākas pasaules čempiona jostas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -13
    J. Marčenko 02.06.2019, 08:31:39

    Lepojamies par mūsu ventiņu.

  • -11
    ventasbalss.lv 02.06.2019, 12:41:02

    Liels lūgums - pietiek cilāt VECAS lietas! Paldies!

  • -1
    prof.Preobraženskis II 02.06.2019, 13:58:51

    Vai tad rakstu varonis sūdzējās?
    Tad jau informācija būtu jāizdzēš arī no citām vietnēm.Bet tur laikam roķeles par īsām...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: