VK Ventspils volejbolisti Latvijas Nacionālās līgas 1. divīzijas pusfinālā divos mačos piekāpās RTU komandai, kas nozīmē, ka iepriekšējo divu sezonu uzvarētāji šoreiz tomēr cīnīsies par bronzas medaļu.

Šajā sezonā ventspilnieku lielā problēma ir snieguma stabilitāte, jo tās kvalitāte būtiski var atšķirties pat vienā spēlē. Tieši tas arī patraucēja Ventspilij sākt pusfinālu ar uzvaru un arī tikt līdz zelta mačam. Pirmajā spēlē savā laukumā ventspilnieki pirmajos divos setos bija krietni labāki par sāncenšiem, bet tad piepeši apstājās un vairs tā arī nepamodās... Daudz kļūdu noveda pie trīs zaudētiem setiem pēc kārtas, kas nozīmēja, ka Rīgā būs jācīnās par sērijas pagarināšanu, jo finālā iekļūst komanda, kas uzvar divos mačos.

Pēc ne pārāk sekmīga pirmā seta sākuma ventspilnieki prata sakārtot savu spēli un drīz vien arī pārņēma vadību, galu galā arī svinot pārliecinošu uzvaru ar 25:17. Otrajā setā RTU volejbolisti bija vadībā gandrīz visu laiku un labāk nospēlēja arī izskaņā (25:21), izlīdzinot mača rezultātu. Cīņas trešajā cēlienā Ventspils piedzīvoja pirmo lielo krīzi. Spēli labāk atkal sāka mājinieki, bet seta turpinājumā ventspilnieki ieguva dažu punktu pārsvaru un bija priekšā, arī sākoties izšķirošajiem notikumiem (18:16), taču... Pieci uzbrukumi pēc kārtas beidzās ar kļūdu, kas ļāva mājiniekiem panākt un apsteigt sāncenšus (21:18). Šoreiz gan Ventspils nenolaida rokas un spēja pat izlīdzināt rezultātu, tomēr pēdējos divus punktu setā guva RTU (25:23), nonākot viena uzvarēta seta attālumā no fināla.

Iepriekšējās četras izslēgšanas maču spēles mūsu komandai ilga piecus setus, un arī tagad bija nepieciešams tāds pats scenārijs. Tā arī notika, precīzāk sakot, mājiniekiem pat netika ļauts attapties, kad sets jau bija galā (25:18) un vajadzēja ķerties pie piektā. Tas tika iesākts vienkārši lieliski, panākot 5:1, taču RTU spēlētāji prati izlīdzināt gan cīņas gaitu, gan rezultātu. Ventspilnieki arī pirmie tika pie iespējas nokārtot uzvaru, turklāt divas reizes pēc kārtas, bet sāncenšiem sanāca atspēlēties un pēc tam arī izmantot savu pirmo mačbumbu – 15:17... Līdz ar to Ventspils piedzīvoja zaudējumu spēlē (2:3) un ar 0:2 piekāpās arī sērijā, tāpēc sezonu noslēgs bronzas medaļu finālā.

Kristapa Šeptes rēķinā 25 punkti, 17 punktus sakrāja Matīss Kaņeps, bet pa 11 punktiem – Andis Bertāns (pa 3 blokiem un eisiem), Askolds Jāvalds (3 bloki) un Reinis Grīnbergs (5 bloki).

Bronzas mačā būs jāmērojas spēkiem ar vecajiem paziņām no Aizputes, un gan šī spēle, gan finālmačs starp VK Vecumnieki un RTU notiks 13. aprīlī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: