26. uzvaru pēc kārtas Latvijas-Igaunijas līgā izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā ar 97:67 pieveica BK Liepāja komandu.

Ventspilnieki šo maču aizvadīja bez Mārča Vītola un Dāvida Vīksnes, bet arī viesi nevarēja spēlēt labākajā sastāvā. Tomēr tieši liepājnieki maču iesāka daudz labāk, gan atklājot rezultātu, gan ātri iegūstot ievērojamāku pārsvaru. Ceturtdaļas vidū komandas šķīra jau desmit punkti (10:20), pēc tam arī 13, bet pirmās desmit minūtes liepājnieki noslēdz ar 11 punktu pārsvaru 29:18.

Otro ceturtdaļu Ventspils sāka ar desmit punktu izrāvienu, ko noslēdzas Ronalda Zaķa trieciens no augšas, bet vēl pēc brīža Džonatans Arledžs pirmo reizi vadībā izvirzīja mājiniekus – 32:31. Mača turpinājumā Liepāja vadībā vairs netika laista. Puslaiks noslēdzās ar Arledža metienu no tālās distances, kas 11 punktu pārsvaru 49:38 ļāva iegūt jau ventspilniekiem. Otrajā puslaikā mainīt spēles gaitu un parūpēties par intrigu liepājniekiem nespēja – pēc trim ceturtdaļām Ventspils bija vadībā 76:58, bet visā spēlē svinēja uzvaru 97:67.

Zaķa rēķinā šajā mača 23 punkti, Arledžs sameta 20, bet Ārons Džonsons vien trim punktiem pievienoja deviņas rezultatīvas piespēles. Komandai tas bija 26. panākums pēc kārtas, taču iespaidīgā sērija var izrādīties tikai statistikas vērta, ja Ventspils regulārās sezonas pēdējā mačā savā laukuma nepieveiks Kalev/Cramo. Mačs notiks 23. martā, bet uzvara tajā nepieciešama, lai nosargātu pirmo vietu turnīra tabulā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: