Divas uzvaras pār tuvākajiem konkurentiem LBL2 čempionātā izcīnījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas līdz ar to atgriezušies apakšgrupas pirmajā vietā.

Ventspilnieki viesos tikās ar komandu RSU, kurai savās mājās bija piekāpušies, un parūpējas par skaistu revanšu. Spēle aizritēja līdzīgā cīņā, bet izšķirošie notikumi risinājās pēdējās ceturtdaļas vidū – Ralfa Ērkšķa trīspunktu gājiens ļāva panākt 64:61, bet vēl pēc brīža tālmetienu realizēja Artūrs Grīnbergs. Pietuvoties mājiniekiem vairs neizdevās, un VeA svinēja uzvaru ar 71:66.

Ērkšķim šajā mačā 18 punktu un desmit atlēkušās bumbas, bet Ralfam Lācim 13 punktu un tikpat daudz bumbu pie groziem. Savukārt pavisam turu triple-double bija Grīnbergs, kura rēķinā 9 punkti un atlēkušās bumbas, kā arī sešas rezultatīvas piespēles.

Savā laukumā VeA uzņēma Turības komandu un revanšējās arī tai. 35 sekundes pirms spēles beigām viesi pietuvojās (86:85), bet pēc brīža tika arī pie pēdējā uzbrukuma, taču tajā sāncenšu metienu bloķēja Vlads Mikuļskis, nosargājot komandas uzvaru. Grīnbergs bija rezultatīvākais ar 21 punktu, 17 guva Ērkšķis, bet pa 15 – Lācis un Kristaps Ķilps.

11 mačos VeA rēķinā ir astoņas uzvaras, bet par vienu mazāk ir Jelgavai (11 spēles), RSU un Turībai (abām 10 spēles). Nākamo maču studenti aizvadīs vien 7. decembrī, kad viesosies pie Līvānu stikla.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: