Čempionu līgas pirmā apļa pēdējā spēlē "Ventspils" basketbolisti viesos sarūpēja otro zaudējumu vienai no grupas līderēm "Sidigas Avellino", pieveicot Itālijas klubu 88:74 un tiekot pie trešā panākuma septiņos mačos.

Ventspilnieku spēle Itālijā šajā kārtā A grupā bija pēdējā, tāpēc jau pirms tam bija skaidrs, ka “Ventspils” pirmo apli noslēgs vai nu trīs komandu kompānijā ar trim uzvarām, vai tādā pašā grupā ar diviem panākumiem. Otro uzvaru pēc kārtas bija izcīnījuši "MHP Riesen" spēlētāji, viesos ar 76:74 pieveicot "Nizhny Novgorod", "Anwil" savā laukumā ar 76:64 apspēlēja "Le Mans", bet "Banvit" mājās neizmantoja iespēja sarūpēt pirmo zaudējumu "Murcia", piekāpjoties 62:63.

“Ventspils” pirmo reizi Čempionu līgas izbraukumā devās ar Ronaldu Zaķi sastāvā, kurš turklāt laukuma devās starta pieciniekā. Mājās neliela savainojuma dēļ šoreiz bija palicis Jānis Bērziņš. Mača sākums labi padevās ventspilnieku garajam galam, jo pa četriem punktiem un pa dankam bija gan Zaķim, gan Džonatanam Arledžam, kas ļāva panākt 8:4. Itālijas klubs nevilcinājās ar metienu izpildīšanu, kas gan netika realizēti ar lielu precizitāti, diemžēl arī “Ventspils” uzbrukums neuguņoja, tāpēc ceturtdaļas vidū vadību jau pārņēma “Avellino”.

Nepilnas divas minūtēs līdz pirmo desmit minūšu beigām laukuma saimnieki panāca +6 (20:14), bet “Ventspils” savā pēdējā uzbrukumā varēja pievilkt arī līdz vienam punktam. Ārons Džonsons labi izkārtoja tālmetienu Mārim Gulbim, taču bumba grozā nekrita – 22:18. Ceturtdaļa sākās ar Riharda Lomaža veiksmīgu caurgājienu, bet tūlīt pat jau otro tālmetienu mačā realizēja veterāns Demitriss Nikolss.

Nākamie deviņi punkti gan jau krita mājinieku grozā, turklāt roku izrāvienā pielika gandrīz viss ventspilnieku piecinieks. “Avellino” sauso periodu pārtrauca traks Norisa Koula metiens, tomēr pēc Lomaža tālmetiena un Entonija Bīna pustālā mājinieki sasauca minūtes apspriedi – 34:29 “Ventspils” labā. Pēc tā mājinieku grozā krita vēl pieci punkti, kas viesiem pirmo reizi ļāva panākt desmit punktu pārsvara. Palielināt un arī nosargāt šādus plusus līdz puslaika beigām Roberta Štelmahera padotajiem neizdevās, tomēr saglabāt vadību gan – 46:41.

Otrā puslaika sākumā “Ventspils” uzbrukumā teicami darbojās Arledžs, bet mājiniekus stutēja Filoja tālmetieni. Būtiski notikumi risinājās trešās ceturtdaļas vidū, kad pēc Lomaža tālmetiena mājinieku uzbrucējs Keilebs Grīns ar elkoni iesita Arledžam (pirms brīža Grīns ventspilnieku amerikānim iemeta ar bumbu pa muguru, par ko saņēma tehnisko piezīmi), par ko tika iegrūsts mugurā, kam sekoja iespaidīgs cietušā kritiens. Mača arbitri sodīja tikai ventspilnieku, turklāt maksimāli bargākajā veidā, “Ventspils” uzbrukuma līderi izraidot no spēles.

Grīns realizēja trīs soda metienus, vēl pēc brīža mājinieki jau panāca neizšķirtu, bet ceturtdaļas izskaņā arī pārņēma vadību. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm “Avellino” gan bija tikai +2 (67:65), bet to ar desmit punktiem pēc kārtas sāka viesi. Septiņas minūtes līdz otrā puslaika beigām “Ventspils” bija vadībā 75:67, mājiniekiem atkal liekot pieprasīt minūtes pārtraukumu. Nepilnu sešu minūšu laikā laukuma saimnieki bija guvuši tikai divus punktus, kamēr ventspilnieki kopīgiem spēkiem bija salasījuši jau 16, tiekot pie lielākā pārsvara mačā 81:69.

“Avellino” pieprasīja minūtes pārtraukuma, pēc kurā uz Saiksa neprecīzo tālmetienu ar savu trīnīti atbildēja Lomažs – jau 15 punktu pārsvars 84:69! Mājinieki turpināja spēlēt individuāli un steigties ar sarežģītiem metieniem, kas mērķi nesasniedza, bet atlēkušās bumbas labi kontrolēja “Ventspils”. Viesiem iemesla steigties nebija un, lai arī pēdējās minūtēs tika gūti vien četri punkti, tikt pie pārliecinošas uzvaras tas neliedza – 88:74, ventspilnieku trešā uzvara septiņās spēlēs.

A grupas tabula

V Komanda S U Z +/- P
1. Murcia 7 6 1 +61 13
2. Avellino 7 5 2 +19 12
3. Banvit 7 4 3 +56 11
4. Nizhny Novgorod 7 3 4 -18 10
5. Anwil 7 3 4 +1 10
6. Ventspils 7 3 4 -26 10
7. Le Mans 7 2 5 -45 9
8. Ludwigsburg 7 2 5 -48 9

 

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    karlito 22.11.2018, 07:51:51

    Patīkams parsteigums,malači!

  • -1
    keda 22.11.2018, 09:21:55

    Labi, ka nesalūza pēc Arledža padzīšanas! Lika strītbolam pretī komandas spēli un ar to arī paņēma. Malači!

  • 0
    keda 22.11.2018, 12:18:23

    kaut kā neredz tos rējējus, kas pēc zaudējumiem parādās. Barons pa Zaķ kung dank arī vairs nepriecājas... Trak, ka politik liek majnit viedokl, le zinat

  • 0
    Bruns Svilis 22.11.2018, 22:02:33

    Tad, kad ir zāģis, Ventasbalss.lv neraksta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: