Otro šīs sezonas maču ASV studentu hokeja čempionātā (NCAA) aizvadījis ventspilnieks Mareks Mitens, palīdzot savas universitātes komandai tikt pie ceturtā panākuma.

Leiksuperioras Lakers hokejisti sezonu sāka ar diviem izbraukuma mačiem, ciemojoties pie komandas Merrimack. Pirmajā ar Niku Kosofu vārtos tika izcīnīta rezultatīva uzvara ar 5:4, bet otrajā vārtos stāvēja Mitens, aizvadot arī savu pirmo sauso maču šajā sezonā. Mareks tika galā ar visiem 28 metieniem, bet viņa kolēģis kapitulēja tikai reizi, un Lakers svinēja uzvaru ar 1:0. Ventspilniekam vēlāk tika arī WCHA konferences nedēļas labākā vārtsarga balva.

Sezona tika turpināta vēl ar diviem mačiem viesos, nu jau tiekoties ar savas konferences komandu Alabama Hunstville. Arī šoreiz vispirms vārtos stājās Kosofs, un arī šoreiz šī spēle bija vārtu guvumiem bagātāka. Pēc diviem periodiem tablo rādīja 1:1, trešajā tika gūti pieci vārti, bet labāk ar to veicās viesiem, kas svinēja uzvaru ar 4:3. Otrajā mačā vārtos stājās Mitens, pirmo periodu nostāvēja sausā, bet otrajā ielaida šīs sezonas pirmos vārtus. Līdz ar to izšķirošie notikumi arī šajā spēlē risinājās pēdējā trešdaļā. Pa Mareka vārtiem tika izdarīti 13 metieni, bet ripu tīklā dabūt Alabamas hokejisti nespēja, kamēr viesi bija precīzi divos no astoņiem metieniem un izrāva uzvaru ar 2:1.

Lakers hokejisti, kas pagājušajā sezonā pat neiekļuva izslēgšanas spēlēs, šoreiz sezonu sākuši ļoti veiksmīgi. Uzvaras izcīnītas visās četrās spēlēs, bet bez zaudējumiem čempionātu sākušas vien trīs no desmit komandām. Savukārt Mitens atvairījis 98,4% metienu, kas šobrīd ir labākais rādītājs līgā. Šīs nedēļas nogalē komanda beidzot spēlēs savā laukumā, piektdien un sestdien tiekoties ar Mičiganas Universitātes komandu. Tā līdz šim aizvadījusi piecas spēles un izcīnījusi trīs uzvaras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: