Noslēdzies Latvijas čempionāts virves vilkšanā, kurā labāko sniegumu nodemonstrēja Ventspils Velkonis, pēc vairāku gadu pārtraukuma uzvarot visās trīs svaru klasēs.

Uz pēdējo posmu neieradās Saldus komanda, kas ļoti pārliecinoši sāka čempionātu, bet otrajā posmā faktiski zaudēja cerības uz diviem no trim tituliem. Līdz ar to Velkonim radās iespēja tikt pie visiem tituliem, kas arī izdevās.

Svara kategorijā līdz 720 kg, kurā velkoņi startēja ar to pašu komandu, kas cīnījās arī 680 kg klasē, spraigā finālā izdevās pieveikt Ozolu vilcējus – pēc diviem piegājieniem rezultāts bija neizšķirts, bet izšķirošajā uzvarēja ventspilnieki. Gan svara kategorijā līdz 680 kg, gan MIX 600 klasē uzvaras nāca vieglāk, lai gan nopietni bija jāstartē arī tajās. Līdz ar to Velkonis nodrošināja uzvaru visās trīs kategorijās, Ozoli visās tika pie sudraba, bet uz trešo vietu pakāpās Līvbērzes vilcēji.

Septembra otrajā pusē DĀR risināsies pasaules čempionāts, kurā Latvijas vienīgie pārstāvji būs tieši Velkoņa vilcēji. Viņiem starti paredzēti 19., 20. (klubi) un 22. septembri (izlases). Pēdējā spēku pārbaude pirms sezonas galvenajām sacensībām būs Latvijas kausa izcīņā, kas septembra sākumā notiks Līvbērzē.

Vairāk lasiet trešdienas laikraksta Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: