FK Ventspils futbolisti jau atsākuši treniņus, bet šobrīd nav zināms, kurš treneris vedīs komandu kaujā šajā sezonā.

Par līguma laušanu ar itāļu treneri Nuncio Dzavjeteri futbola klubs Ventspils paziņoja pirmdien, taču konkrētus kandidātus, kas varētu nākt viņa vietā, kluba vadība uzreiz nosaukt nebija gatava.

«Nevaru teikt, ka tas bija mums pilnīgi negaidīts un pārsteidzošs notikumu pavērsiens, tomēr juridiski viss nokārtojās tikai pirmdien. Tāpēc šobrīd vēl nav iespējams nosaukt konkrētus kandidātus, bet pie tā, protams, strādājam,» pastāstīja FK Ventspils direktora pienākuma izpildītājs Dmitrijs Hohlovs.

Šobrīd par galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprināts ilggadējais komandas treneris Sauļus Cekanavičs, kuram šāda situācija nebūt nav kaut kas jauns. Kluba 13 gadu vēsturē galveno komandu vadījuši septiņi treneri, bet allaž blakus bijis Cekanavičs.

Hohlovs neizslēdz iespēju, ka Cekanavičus varētu arī oficiāli kļūt par galveno treneri, piebilstot, ka lēmumu pieņem kluba prezidents, līdzjutēji uzskata, ka Ventspilij uzticīgais lietuvietis jau sen to ir pelnījis, bet pats treneris ar komentāriem nesteidzas. «Tagad galvenais pēc iespējas labāk sagatavoties pirmajai treniņnometnei. Trenējamies divas reizes dienā, tā kā laika domāt par citām lietām īsti nemaz nav,» Cekanavičs bija lakonisks.

Latvijas futbola čempionāta virslīgā FK Ventspils debitēja 1997.gadā, kad pie komandas stūres bija baltkrievs Sergejs Barovskis, aizvedot komandu līdz ceturtajai vietai. Nākamās sezonas vidū Barovskis pameta Ventspili, bet čempionātu komanda pabeidza Cekanavičus vadībā, tiekot arī pie pirmajām medaļām – bronzas. Tālāk kārta nāca vēl trim ārzemniekiem – krievam Borisam Siņicinam, lietuvietim Sauļum Širmelim, anglim Polam Ešvortam.

2005. gada sezonu komanda sāka Sergeja Semjonova vadībā, kurš ir līdz šim vienīgais Latvijas treneris, kas strādājis Ventas krastos. Sezonas vidū viņu nomainīja Romāns Grigorčuks, bet 2009. gadā ukraiņa speciālista vietā nāca itālis Dzavjeteri.

Foto: Sauļus Cekanavičs vēl līdzās Nuncio Dzavjeteri

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: