Kārtējo Čempionu līgas maču šodien aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot itāļus no Sicīlijas salas Orlandina Basket un cīnoties par ceturto uzvaru sešās spēlēs.

Ventspilnieki iepriekšējā kārtā viesos tikās ar komandu Gaziantep un svinēja pārliecinošu uzvaru (99:74), bet Orlandina savā laukumā vēl pārliecinošāk (60:90) kapitulēja Neptunas. Itāļiem tas bija piektais zaudējums tikpat daudz mačos, turklāt graujoša ir arī gūto un zaudēto punktu attiecība: - 93 (Ventspilij +8). Ventspils basketbolisti uzvarējuši trijos no pieciem mačiem, un tas ļauj šobrīd ieņemt ceturto vietu, taču jāatceras, ka no atlikušajām cīņām vairāk būs maču izbraukumā, tāpēc savā laukumā vēl jo vairāk jācenšas paņemt maksimumu. Šī Roberta Štelmahera komandai būs jau ceturtā spēle savu līdzjutēju priekšā (atliks vēl trīs, kā arī pieci mači izbraukumā), bet uzvarēt līdz šim izdevies divās, turklāt abās ar viena punkta pārsvaru – 73:72 pret Iberostar Tenerife un 78:77 pret Elan Chalon.

Itāļiem pagaidām neveicas nedz savā laukumā, nedz viesos, tiesa, uz Ventspili komanda dosies labā noskaņojumā, jo pēdējā Itālijas čempionāta mačā izdevās izcīnīt uzvaru ar 88:81, tiekot pie trešā panākuma septiņās A sērijas spēlēs. Šo maču komanda gan aizvadīja svētdien, savukārt mūsējiem nedēļas nogalē spēles nebija. Sevišķi būtiski tas var izrādīties tāpēc, ka Orlandina spēlētāju rotācija nav diez cik plaša. Piemēram, pēdējā spēlē izteikti lielāks spēles laiks bija pieciem spēlētājiem, bet vēl diviem tas bija virs desmit minūtēm. Tiesa, sezonā kopumā minūtes līdz šim sadalījušās līdzīgāk, taču jāņem vērā, ka komandā vairs nav francūža Damjena Ingliša, kurš laukumā vidēji pavadīja vairāk par 20 minūtēm.

Sicīlijā bāzētajā komandā, kurā uz vienu sezonu piestājuši arī eksventspilnieki Kristaps Janičenoks un Dušans Jeličs, ir visai raibs nacionālais sastāvs un itāļus pie toņa noteicējiem meklēt nevajag. Tiesa, atšķirībā no komandas Gaziantep, kurā leģionāru kolektīvu vada arī treneris leģionārs, Orlandina galvenais ir vietējais – 44 gadus vecais Dženāro di Karlo. Starp leģionāriem ir arī latvietis Artūrs Strautiņš, kurš Čempionu līgā spēlē vidēji 9,5 minūtes un gūst 2,3 punktus.

Minūšu ziņā līderi ir turku saspēles vadītājs Engins Acurs (4,7 piespēles, 5,7 punkti), kanādiešu aizsargs Džastins Edvards (11,1 punkts, 6,9 atlēkušās bumbas) un lietuviešu uzbrucējs Arnolds Kulboks (8,7 punkti, 4,4 bumbas), kuri visi spēlē aptuveni 26 minūtes. Apmēram par piecām minūtēm mazāk ir poļu centram Jakubam Vojcehovskim (10,9 punkti), ukrainim Denisam Ikovļevam (5,6) un slaidajam horvātam Mario Delašam (5,1). Tālāk seko Amerikā dzimis bosnietis ar itāļu pasi, slovāks un latvietis, un tikai tad nāk itāļi.

Orlandina rindās netrūkst tālmetienu speciālistu, piemēram, Kulboks Čempionu līgā tos realizē ar gandrīz 50% precizitāti (15 no 32) un līdz šim izmetis tieši uz pusi vairāk nekā divpunktnieku. No tālās pozīcijas trāpīt var arī 214 cm garais Vojcehovkis, tā ka atļauties gulēt pie perimetra ventspilnieki nedrīkst. Tiesa, Ventspilī divi spēlētāji iemetuši pat vairāk nekā pusi – Emanuēls Ubilla 11 no 21, bet Aigars Šķēle 25 mēģinājumos bijis precīzs 13 reižu. Arī kopējais trīspunktnieku procents mūsējiem ir labāks (41,3 pret 32,4), un arī no spēles ventspilnieki līdz šim uzbrukuši labāk. Statistika neapšaubāmi runā par labu ventspilniekiem, taču tā vēl jāapliecina laukumā, bet tur, kā zināms, viss sākas ar labu spēli aizsardzībā.

Jau sestdien Ventspili gaida supernedēļas turpinājums, jo Rīgā būs jāaizvada šīs sezonas pirmais duelis ar VEF, bet uz to noteikti vajag doties labā noskaņojumā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    keda 14.11.2017, 16:33:47

    Jāiet un jānovinnē tie itāli bez itāļiem :) Uzvaru ļoti vajag!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: