Pagājušā nedēļā Rīgā, Kērlinga hallē notika Latvijas čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem. Čempionātā sacentās desmit komandas, kas sākotnēji divās apakšgrupās aizvadīja apļa izspēli, pēc kuras rezultātiem katras grupas trīs labākās komandas turpināja cīņu finālturnīrā.

Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja Santa Blumberga un Ritvars Gulbis.

Ventspils komanda, labi aizvadījusi grupas apļa turnīru, pusfinālā ļoti spraigā cīņā ar rezultātu 7:6 uzvarēja kērlinga kluba «Rīga» komandu S. Jeske/R. Jeske, bet finālspēlē ar rezultātu 8:6 bija pārāki par otru Rīgas komandu I. Linde/ A. Veidemanis.

Tādējādi ventspilniecei Santai Blumbergai jau otro gadu pēc kārta izdodas kļūt par Latvijas čempioni olimpiskajā jaukto pāru disciplīnā - pagājušajā gadā tas izdevās pārī ar talsenieku Andri Bremani, ar kuru kopā startējot pasaules čempionātā tika izcīnīta augstā 8. vieta. Jāpiezīmē, ka Santas šīs sezonas komandas biedrs Ritvars Gulbis ir viens no pieredzējušākajiem un titulētākajiem sportistiem Latvijas kērlingā, kā arī aizvadītajā Pasaules čempionātā jauktajiem pāriem viņš bija Santas komandas treneris.

Izcīnītais Latvijas čempionu tituls šajā sezonā gan vēl nedod tiesības startēt pasaules čempionātā – par to četras aizvadītā Latvijas čempionāta labākās komandas turpinās cīnīties īpašā kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies nākamā gada 22.- 25.februārī. Tad arī tiks noskaidrots, kura komanda pārstāvēs Latviju aprīlī pasaules kērlinga čempionātā jauktajiem pāriem Esterzundā, Zviedrijā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Krišs Daugulis 25.10.2017, 21:29:36

    Kā var kērlingu spēlēt divatā?

  • 0
    Inga Apmane 25.10.2017, 23:59:38

    Tāpat kā volejbolu. Bet, ja nopietni - skat. https://www.youtube.com/watch?v=KLVqqhHeXfQ

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: