25. un 26. oktobrī Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā notiks Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta U-18 vecuma grupas finālturnīrs, kurā godalgotās vietās sadalīs četras labākās komandas.

25. oktobrī pusfināla spēles notiks plkst. 13 un plkst. 16, tajās sacentīsies Rīgas Futbola skola un BFC Daugavpils, kā arī Vidzemes FC un FK Liepāja komandas, bet dienu vēlāk attiecīgi plkst. 11 un 13 norisināsies spēles par vietām. Gan maču par 3./4. vietu, gan finālu tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

Šajā vecuma grupā šosezon čempionātā sacentās 18 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās, aizvadot divu apļu turnīru un labākajām divām no katras apakšgrupas iekļūstot finālturnīrā. A grupā pirmās trīs vietas šķīra tikai trīs punkti, aiz Rīgas un Liepājas komandām par mata tiesu palika FA Ventspils futbolisti. Savukārt B grupā Vidzemes un Daugavpils vienībām vislielākie konkurenti bija JFC Skonto pārstāvji.

Latvijas Jaunatnes čempionāts šosezon norisinās piecās vecuma grupās ar 152 komandu dalību, kas ir jauns čempionāta rekords. Elites grupā pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums ir Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām. Saglabājoties čempionāta dalībnieku bagātināšanās tendencei, ar katru nākamo sezonu Meistarības grupu plānots papildināt ar vienu vecuma kategoriju.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, bet pērn – 129 vienības. Līdz ar dalībnieku skaita pieaugumu kāpis arī čempionātā aizvadīto spēļu skaits, kas 2017. gadā sasniedz 1227 spēles. Pērn čempionāta ietvaros norisinājās 979 mači.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Guntars Shenfelds 25.10.2017, 11:26:41

    Žēl ,protams,ka turnīrs bez mājinieku dalības.Nedaudz pietrūka(viens punktiņš,lai tiktu finālā)

  • 0
    Latvija pāri visām! 25.10.2017, 15:58:01

    Līdz ar to nav interesanti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: