Albānijas otrajā lielākajā pilsētā Duresā tuvojas noslēgumam U23 Eiropas čempionāts svarcelšanā, kurā Vadims Koževņikovs (23) ieguva bronzas medaļu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Eiropas U23 čempionātā 94 kilogramu turnīrā pieteicās 13 svarcēlāji. Vadims Koževņikovs pirms starta orientējās uz 345 kg summu, kas šajā konkurencē bija ceturtais labākais rādītājs. Šajā kategorijā kā galvenie favorīti kotējās ukrainis Antons Pļesnojs (380), krievs Georgijs Kupcovs (365) un armēnis Karušs Gukasjans (360).

Raušanā Vadims Koževņikovs bija sekmīgs pirmajā piegājienā (145 kg), taču pēc tam netika galā ar 150 un 151. Tobrīd tika lēsts, ka šo piecu kilogramu dēļ mūsu sportists summā var netikt uz pjedestāla. Minētais ukrainis Pļesnojs neizgāja uz starta, līdz ar to bija iespēja citiem. Raušanā Vadims izrādījās piektais labākais.

Grūšanas disciplīnā Koževņikovs izrādījās veiksmīgs visos mēģinājumos (185, 192, 194 kg). Summā vairāk pacēla tikai armēnis un krievs. Vadims Koževņikovs tādējādi uzrādīja 339 kg un izcīnīja U23 Eiropas čempionāta bronzu, kas ir sportista augstākais karjeras sasniegums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: