Iepriekš Ventspils uzņēmēju apšaubītajā Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja iepirkumā par vēsturisko zvejas laivu, kutera un seno burinieku priekšmetu atjaunošanu un ekspozīcijas izveidi uzvarējusi sākotnēji par uzvarētāju atzītā personu apvienība SIA "OM Yachtland".

Šā gada 18.maijā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija izvērtēja SIA "V.S. Būve Salons" un uzņēmēju Vigo Sviķekalna un Normunda Blumaņa iesniegumu par Ventspils pašvaldības iestādes "Ventspils muzejs" rīkoto iepirkumu, liecina IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmums.

Uzņēmēji, kas konkursā iesniedza piedāvājumu kā personu apvienība SIA "V.S. Būve un Partneri", norādīja, ka iepirkuma rīkotājs par uzvarētāju atzinis SIA "OM Yachtland" piedāvājumu, kas sūdzības iesniedzēju ieskatā bija pieteikums ar visaugstāko cenu. Tāpat tika norādīts, ka iepirkuma komisija ir vērtējusi tikai viena pieteikuma iesniedzēja veiktos darbus un ka pretendentu pieredzes novērtēšanai komisija nepieaicināja ekspertus.

Savukārt Ventspils muzejs noraidīja uzņēmēju pārmetumus, uzsverot, ka sazinājās ar abu piedāvājuma iesniedzēju SIA "OM Design" un SIA "Yachtland" atsauksmēs norādītajām kontaktpersonām, kā arī apmeklēja vienu no pretendenta uzņēmumu apvienības restaurētajām laivām klātienē.

Tāpat pasūtītājs norādīja, ka, ņemot vērā pretendentu piedāvāto līgumcenu ievērojamo atšķirību 30% apmērā, kā arī iegūto informāciju no pretendentu piedāvājumos norādīto atsauksmju kontaktpersonām, lai samazinātu risku par iespējamu muzeja ekspozīciju restaurācijas nekvalitatīvu izpildi, iepirkumu komisija nolēma pieprasīt abiem pretendentiem detalizētu skaidrojumu par ražošanas procesu un veicamo darbu apjomu.

Atbilstoši iepriekšminētajam, Ventspils muzeja rīkotā iepirkuma komisija no eksperta slēdziena secināja, ka personu apvienība SIA "OM Yachtland" darbus piedāvā veikt atbilstoši darba uzdevumā aprakstītajam darba procesam un izmaksām, kas atbilst priekšizpētes izmaksām.

Turpretī SIA "V.S. Būve un Partneri" piedāvātie darba izpildes procesi iepirkuma komisijas ieskatā būtiski atšķīrās no restaurācijas priekšizpētē norādīto darbu izpildes procesiem, turklāt šo darbu veikšana tika piedāvāta par ļoti zemām izmaksām, kas radīja šaubas par laivu kvalitatīvu restaurāciju. Tāpat, ievērojot faktu, ka darbu veicēji bija divas pašnodarbinātās personas un SIA "V.S. Būve Salons" plānoja tikai nodrošināt darba instrumentu piegādi, iepirkuma komisijas skatījumā tik apjomīgus restaurācijas darbus nav iespējams veikt līdz konkursā noteiktajam izpildes termiņam.

Ņemot vērā iepriekšminētos argumentus, iepirkumu komisija šā gada 7.aprīlī pieņēma lēmumu SIA "V.S. Būve un Partneri" piedāvājumu nevērtēt un izslēgt no tālākas dalības iepirkumā, jo tas nesniedza pārliecību par konkursa darbu izpildes kvalitatīvu nodrošināšanu, tostarp to piedāvājums, pēc iepirkumu komisijas domām, bija nepamatoti lēts.

Pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus, noklausoties lietas dalībnieku iesniegumu izskatīšanas sēdē sniegtos paskaidrojumus, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija SIA "V.S. Būve Salons", Sviķekalna un Blumaņa iesniegumu par Ventspils muzeja rīkoto iepirkumu atzina par daļēji pamatotu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija aizliedza Ventspils muzejam slēgt līgumu ar uzņēmumu apvienību SIA "OM Yachtland" un lika atcelt iepirkuma komisijas šā gada 7.aprīļa lēmumu. Iepirkuma rīkotājam tika uzdots viena mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot iepirkumā iesniegtos piedāvājumus, un, atbilstoši likumam, pieņemt lēmumu, nosūtot paziņojumu IUB un visiem pretendentiem, vienlaicīgi nosūtot IUB visu informāciju attiecībā uz lēmuma pieņemšanu un komisijas konstatēto pārkāpumu novēršanu.

Kā liecina informācija IUB mājas lapā, veicot atkārtotu abu iepirkumā saņemto piedāvājumu izvērtēšanu, Ventspils muzeja rīkotā iepirkuma komisija nolēma par konkursa uzvarētāju atkārtoti atzīt uzņēmumu apvienību SIA "OM Yachtland".

Kopējā iepirkuma līgumcena ir 171 303,51 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Sākotnēji paredzētā līgumcena bija 172 000 eiro bez PVN.

Atbilstoši iepirkuma nolikumam, līguma izpildes termiņš ir 2017.gada 11.decembris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: