28. jūlijā ar vērienīgām sacensībām ekstrēmajos sporta veidos Ventspilī tiks atklāts lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā “Ghetto Games”, dēvēts arī par “GGFEST”.

Festivālā par uzvaru dažādos sporta veidos – sākot ar BMX, skeitbordu, “inline” un beidzot ar “strītbaik frīstailu” un “SUP” – sacentīsies sportisti no vairākiem kontinentiem.

Festivāls “Ghetto Games” soļo līdzi laikam, modernās tehnoloģijas iekļaujot arī savā programmā – pirmo reizi šogad festivāla ietvaros noritēs arī Latvijas dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības. Savukārt tie, kuri nevarēs ierasties Ventspilī, varēs vērot pārraides no dažādu sporta veidu sacensībām interneta vietnē Ghetto.lv.

“Ventspils un “Ghetto Games” iet laikam pa priekšu un to, ko piedāvā “Ghetto Games”, būtu jādara visām pasaules organizācijām. Jau šobrīd trīs sporta veidi ir iekļuvuši Olimpiskajās spēlēs, kas viennozīmīgi apliecina to, ka “Ghetto Games festivālam Ventspilī” tuvākajā nākotnē jākļūst par Baltijas mēroga olimpiādi ielu un ekstrēmo sporta veidu jomā”, uzver Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. “Ventspils pilsētas dome būtiski atbalsta “Ghetto Games” kustību, uzņemot šī pasākuma galvenos notikumus Ventspilī. Mēs esam ļoti apzināti un mērķtiecīgi veidojuši tradicionālo un ekstrēmo sporta veida infrastruktūru, lai ventspilnieki un pilsētas viesi, kas vēlas būt aktīvi, šādu iespēju mūsdienīgos apstākļos spētu realizēt. “Ghetto Games” ir vienmēr gaidīti svētki Ventspilī!”

GGFest preses konference

Pirmajā festivāla dienā, 28.jūlijā sacensības noritēs vairākos sporta veidos – “GGFest Warm-up” pulcēs amatierus, kuri sacentīsies “scoot”, “inline” un BMX “freestyle” disciplīnās, šajā dienā notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX “dirt” sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX “flatland” sacensības. Piektdienas vakars noslēgsies ar filmu izrādīšanu un dronu paraugdemonstrējumiem.

Otrajā festivāla dienā, 29.jūlijā savukārt norisināsies ne tikai vairākas sacensības, bet tiks demonstrēti arī galvu reibinoši triki lielajā “vert” rampā un krāšņus priekšnesumus sola arī Ziemeļeiropas “streetbike freestyle” čempionāta “Kurland Stunt 2017” dalībnieki, kuri Ventspilī ieradīsies no Čehijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Polijas un Lietuvas. Šogad arī kopā ar pašmāju braucējiem sacentīsies Martins Kratkis (Martin Kratky) no Čehijas, pērnā gada Eiropas čempions.

Par balvām šajā dienā sacentīsies arī starptautisko “inline” skrituļslidošanas, BMX “park”, BMX “street” dalībnieki. Ceļu uz Ventspili no dažādām valstīm, tostarp tālās Brazīlijas, pēc Nila Jansona uzaicinājuma būs mērojuši arī starptautisko skeitborda sacensību dalībnieki. Sestdienā savu vingrošanas māku demonstrēs arī sportisti Baltijas čempionāta ielu vingrošanā ietvaros, kamēr Ventspils ūdeņos sevi pierādīs Baltijas čempionāta SUP (stand up and paddle boarding) dalībnieki.

Pirmo reizi festivālā Ventspils iedzīvotāji un viesi varēs vērot dronu sacensības. FPV (first person view) sacīkšu droni ir īpaši ar to, ka dalībnieki vada dronus ar pults palīdzību, kamēr brillēs, pateicoties īpašai video kamerai uz drona korpusa, viņi redz to pašu, ko drons. Kamēr droni sacentīsies, skatītāji līdzi dronu lidojumam varēs sekot līdzi uz īpašiem ekrāniem, kas tiks uzstādīti sacensību vietā. Latvijas dronu sacensības, kuras organizē kustība “Drone Racing Latvia”, noritēs gan sestdienā, 29.jūlijā, gan turpināsies 30.jūlijā.

Festivāla pēdējā dienā, 30.jūlijā gandrīz visas dienas garumā sacentīsies komandu sporta veidu pārstāvji – šajā dienā notiks “Ghetto Basket”, “Ghetto Floorball”, “Ghetto Football” turnīri, sacensības “Ghetto Dance” ielu dejās, kā arī turpināsies Baltijas čempionāts SUP.

Lai veiksmīgi noritētu festivāla sagatavošanās darbi un sacensības, Ventspilī no 28.jūlija plkst.7:00 līdz 31.jūlija plkst.7:00 tiks slēgts Lielais prospekts posmā no Kuldīgas ielas līdz Aleksandra ielai, kā arī posmā no Ganību ielas līdz Kuldīgas ielai no 30.jūlija plkst.7:00 līdz 31.jūlija pl.7:00.

“GGFest” Ventspilī top ar Ventspils pilsētas un Olimpiskā centra “Ventspils” atbalstu.

INTERNETA TIEŠRAIDES NO SACENSĪBĀM GHETTO.LV:

PIEKTDIENA, 28. JŪLIJS

20:00-22:30

Baltijas čempionāts veikbordā

Starptautiskās BMX Dirt sacensības

SESTDIENA, 29. JŪLIJS

15:00 – 16:00 Starptautiskās inline skrituļslidošanas sacensības

14:00 - 15:00 Ziemeļeiropas streetbike freestyle čempionāts „Kurland Stunt 2017”

18:45 – 20:30 Starptautiskās BMX Park sacensības

SVĒTDIENA, 30. JŪLIJS

15:45 - 19.30 Ghetto Dance ielu dejas

14:45 – 18:00 Ghetto Basket turnīrs

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kas savos pasākumos un aktivitātēs ik gadu pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku un vairāk nekā 200 000 skatītāju. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanai neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs “Ghetto TV” sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība un līdzcietība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: