Kopš aprīļa apjomīgi rekonstrukcijas darbi risinājās Pārventas sporta kompleksā, kur 23. maijā plkst. 15 svinīgi tiks atklāts atjaunotais futbola laukums. Taču realizēti tiek arī citi jauni projekti.

Pirmo mākslīgo segumu futbola laukums ieguva pirms daudziem gadiem, kad tur tika ieklāts pavisam vienkāršs paklājs, bet šī ir jau otrā reize, kad tiek uzklāts šobrīd modernākais mākslīgais segums. To Olimpiskajam centram dāvinājusi Latvijas Futbola federācija, bet galvenie tā lietotāji būs FK Ventspils Akadēmija audzēkņi, kas šonedēļ jau atsāka treniņus Pārventā. Bērni atzīst, ka viss laukums kļuvis krāšņāks un spilgtāks, taču pats svarīgākais esot tas, ka šis segums esot krietni vien mīkstāks: «Pirms tam jau arī nebija slikti, bet tagad noteikti ir labāk un patīkamāk. Parādījušās arī jaunas līnijas, kas palīdz treniņos, bet ļoti labi ir tas, ka segums tagad ir mīkstāks. Varam spēlēt un trenēties drošāk, nebaidoties, ka nobrāzīsimies, un tas noteikti arī palīdzēs sasniegt labākus rezultātus.» Lai gan laukumā sastaptie U10 vecuma grupas spēlētāji nav ar to lielāko pieredzi futbolā, viņi jau paguvuši uzspēlēt dažādās Latvijas vietās un arī aiz tās robežām. Tāpēc viņi ātri var nosaukt vietas, kas līdzinās jaunajam laukumam, taču tās nav Latvijā. «Līdzīgā laukumā spēlējām Tallinā un arī Stokholmā. Tie ir pirmie, kas nāk prātā. Protams, ir patīkami, ka arī mums tagad ir tāds un arī mēs varēsim uzņemt citus šādos apstākļos,» spriež mazie futbolisti.

Starp citu, neskatoties uz nopietno aprīkojumu, laukumā netiks pasludināts kāds īpašs karantīnas režīms un tas joprojām būs pieejams jebkuram ventspilniekam vai pilsētas viesim. Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības dotācijām, arī atjaunoto futbola laukumu noteiktos laikos bez maksas varēs izmantot ikviens, kurš vēlas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm drošā un sakoptā vidē. Nav šaubu, ka gribētāju netrūks, kā nav trūcis arī līdz šim.

Protams, atjaunots ne tikai laukuma segums. Vēl iegādāti arī jauni centrālie vārti, pārvietojamas nojumes spēlētājiem, mazāki pārvietojamie vārti jauniešiem, bet kaut kas pavisam jauns ir elektroniskais rezultātu tablo. Tāpat arī pārbūvēta un uzlabota apgaismojuma sistēma un atjaunots ap laukumu esošais tīkla žogs bumbu uztveršanai. Jaunie futbolisti un ne tikai viņi tikuši pie jaunām sienām sitienu un piespēļu trenēšanai, un arī kopumā laukumā kļuvis mājīgāk. Mazie futbolisti atzīst, ka tagad tiešām ir vēl lielāks prieks trenēties, bet tas tikai vairo pārliecību, ka šosezon jāuzvar visos turnīros, kuros FK Ventspils Akadēmija puiši spēlēs. Lai veicas!

Attēlā: FK Ventspils Akadēmija U10 vecuma grupas zēni ir ļoti priecīgi par lieliskajiem apstākļiem, kādos tagad var trenēties un spēlēt.

Pārventā būs jauna trenažieru zāle
Sportošana un aktīvā atpūta Ventspilī iegūst arvien lielāku popularitāti, tāpēc nav jābrīnās, ka varam dzirdēt par arvien jauniem projektiem. Piemēram, pēdējā gada laikā pašvaldība un Olimpiskais centrs ķērušies pie atlētikas zālēm.

Svētki atlētikas zālēs

Pirmie svētki šajā lauciņā notika jau aprīļa otrajā pusē, kad svinīgi tika atklāta izremontētā un paplašinātā trenažieru zāle Ūdens piedzīvojumu parkā. It kā sīkums, bet patīkams, un to uzreiz novērtēja šīs zāles apmeklētāji, bet tādu ir simtiem. Remontdarbu laikā tika nojaukti divi kabineti un nedaudz pārveidotas ģērbtuves, toties atlētiskās vingrošanas zāle ieguva papildu 50 m2, bet kopumā tās apmeklētājiem tagad atvēlēti 180 m2. Trenažieru zālē izveidota atsevišķa kardiozona ar deviņiem trenažieriem. Turpmāk sportot gribētāji varēs izmantot jaunu velotrenažieri, skrejceliņu, elipteri jeb slēpošanas ierīci, kas ir intensīvai slodzei paredzēts trenažieris, un spēka rāmi, turklāt iegādāti arī divi pasaulē atzītākie airēšanas trenažieri Concept 2. Ieguvums ir arī jaunā grīda, jo veco linoleju nomainījis speciāls gumijots sporta grīdas segums, kas ir gan ērts sportošanai, gan triecienizturīgs.

Nākamie svētki paredzēti septembrī Pārventā, kur jau top atlētikas zāle – beidzot arī Ventas labā krasta iedzīvotājiem būs iespējams trenēties tuvāk savām mājām. Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc Ventspils pašvaldība un Olimpiskais centrs pieņēma lēmumu izveidot trenažieru un aerobikas zāli. Projekts paredz ierīkot zāli 284,4 m2 platībā 3. vidusskolas aktu zāles un bibliotēkas telpās un savienot to ar Pārventas sporta kompleksu, izbūvējot pāreju. Darbi sākti jau februārī, bet pabeigti tie tiks līdz jaunā mācību gada sākumam. Trenažieru zāles izbūves finansējums – 920 000 eiro – tiek nodrošināts no Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas finansējuma valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai.

Rudenī Pārventa un visa Ventspils iegūs šādu plašu un modernu trenažieru zāli.

Jāturpina augt un attīstīties

«Bieži dzirdētas runas, ka Ventspilī tikai ceļ sporta zāles, bet tām nav nekāda aizpildījuma, taču tā var runāt tikai tie, kas paši nevienu no zālēm neapmeklē. Piemēram, pludmales volejbola klubs Bloks ir vislabākais pierādījums tam, kā tas ir patiesībā. Izrādījās, ka nav nemaz tik vienkārši ziemā atrast šiem bērniem zāli treniņiem. Visas zāles ir noslogotas! Nācās man pašam iejaukties, lai varētu mainīt grafikus un viņiem būtu, kur nodarboties. Līdzīgs stāsts ir arī par atlētikas zālēm, baseinu un ne tikai,» stāsta Boitmanis. Tāpēc Ventspilī darbs pie jauniem projektiem turpinās. Piemēram, šobrīd jau izveidota darba grupa un tiek strādāts pie mototrases ierīkošanas. Tiek spriests arī par tenisa kortu apjumšanu, jo šis sporta veids kļūst arvien populārāks Ventspilī un pēdējos gados pie mums notiek arī plašāki starptautiskie mači jauniešiem.

«Process ir sācies, un skaidrs, ka ar laiku to arī realizēsim, bet šobrīd vēl par ātru nosaukt kaut kādus termiņus. Piemēram, šobrīd par piemērotāko vietu mototrasei atzīta teritorija aiz Piedzīvojumu parka, un tagad ne tikai jāzīmē skices, bet arī jāveic ģeoloģiskā izpēte, kas ir svarīgi, lai saprastu izmaksas. Skaidrs, ka Ventspils ar savām senajām tradīcijām un Rodeo panākumiem ir pelnījusi tādu trasi. Protams, ventspilniekiem jau tagad pieejams daudz dažādu sporta bāzu, bet vienmēr ir arī kaut kas, ko vajag pamainīt, uzlabot. Pie tā jāstrādā, ko pilsētas pašvaldība un Olimpiskais centrs arī dara,» atzīst Boitmanis.

Lasi vēl

Komentāri (28)

  • -2
    ozols 18.05.2017, 09:21:36

    Nu protams mēs atīstamies!, Bet ? Pirmais šaja paša vietā mākslīgais laukums bija šoks sabiedrībai,ja kas ! Paskaidrošu. Lētais izmantotais pavisam sūdīgs paklājiņš uzlikts uz šebjonku(amartizātors kungu prātā ! )ar skārdu piešauts!(sašūts) ,traumas guva uz tādu mākslīgo ,gan bērni ,veterāni un visi pārējie ,līdz J.Bespālovs saprata ,kad liela nauda ko ieguldīja laukumā ir sss......un piespieda ,lai uzliek labu! Un godīgi -cik ilgi gaidīja iedzīvotāji ,lai varētu spēlēt labos laukumos? (paskatieties vēsturi) cilvēki beidzot ir pelnījuši un tas ir saprotams.Piebildīšu visur Boitman futbola mākslīgie laukumi(ne tikai) tiek nohaltūrēti,tev patīk pārtaisīt,jo Tu ir nedomājošs (nejēdzīgs)ieliktenis.

  • -2
    Soft 18.05.2017, 14:22:50

    Nav nekāds "bet", kvalitatīvs segums futbola laukumam Pārventā bija kopš 2007.gada, t.i. 10 gadus un tagad ir vēl kvalitatīvāks. Un tas ir super.

  • -3
    Žāžciems 18.05.2017, 10:14:10

    Vai tā nebija Mertena kura tv teica ka cenzūras neesot?

  • -3
    Žāžciems 18.05.2017, 10:14:37

    Kur palika puse no komentāra?

  • -3
    Žāžciems 18.05.2017, 10:15:46

    Pareizi vien ir ka VB ir derīga tikai WC!Sabijušies,nopirkti skribenti.Līdzjūtība tuviniekiem...........

  • -5
    ventasbalss.lv 18.05.2017, 10:29:00

    Par kādu cenzūru ir runa? Par tukšu komentāru izdzēšanu? Jā, tas ir šausmīgs noziegums.

  • -2
    ozols 18.05.2017, 12:52:31

    Vēl uz šo nestandarta laukumu var spēlēt (rīkot FIFA sacensības ) ieskaitot līdz U-13 gadīgiem, 11uz 11 spēlētājiem ! Tur tika aprīkots (iepriekš) ar nakts laternām (uzstādītas) kam?kāpēc? vai tika izmantots apgaismojums visus šos gadus? bet nebija kur pieslēgt mikrafonu,lai novadītu sacensības,bij jāņem vadi un jāvelk no hales! un rezervistiem soliņi vispār nebija un pēc ilga laika ar āmuru un naglām kā putna būrīšus saklop\eja ! :) BET OC Ventspils stadionā joprojām solītais apgaismojums NAV ! Mēs organizējāmies un braucām uz Skonto stadionu ,lai gūtu eiropā vārdu FK Ventspils futbola klubs! Eiropā vienmēr jātiecās spēlēt,lai būtu mūsu līdzjūtēju atbalsts! Tā ir kultūra sporta ne tikai savu maciņu bizness ! Tā lūk! Nevajag lielīties Tauta redz un ir iekšā visā nnotiekošā !

  • -5
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 18.05.2017, 17:06:31

    Pārventas sporta kompleksa futbola laukuma apgaismojums līdz šim nebija pietiekams, tomēr to vakaros treniņu laikā regulāri lietoja Ventspils jauniešu futbola kluba audzēkņi. Šobrīd apgaismojuma sistēma ir pārbūvēta un uzlabota, tā arī turpmāk tiks izmantota treniņu laikā. Šeit jāpiemin, ka Pārventas futbola laukumu izmanto ne tikai jaunie sportisti, bet, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, tas bez maksas noteiktos laikos pieejams arī visiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri vēlas spēlēt futbolu.
    Apskaņošanas aparatūru futbola laukumā ir iespēja pieslēgt divās vietās, viena pieslēguma vieta atrodas pie sporta halles, bet otra pie jaunā elektroniskā tablo. Nekādas grūtības ar apskaņošanas nodrošināšanu futbola laukumā nav bijušas.
    Kā jau informējām, futbola laukumam ir iegādāti jauni moderni rezervistu soliņi. Tā kā futbola laukums ikdienā ir brīvi pieejams jebkuram apmeklētājam, lai novērstu rezervistu soliņu bojāšanu, tie tiks izvietoti pie futbola laukuma tikai spēļu laikā.

  • -5
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 18.05.2017, 17:10:47

    Savukārt par apgaismojumu Olimpiskā centra “Ventspils” centrālajā laukumā paskaidrojam, ka tas ir nepieciešams, lai rudens laikā, krēslas stundās varētu notikt Latvijas Republikas futbola čempionāta spēles, kā arī UEFA futbola spēles, kas tiek translētas televīzijā. Līdz šim futbola spēļu kalendārs tiek plānots tā, lai spēles notiktu dienas gaišajā laikā. Centrālā futbola laukuma apgaismojumu plānots uzstādīt, tomēr tā nav šī brīža sporta prioritāte, jo tiek izbūvēta Pārventas atlētikas zāle, strādāts pie peldbaseina kompleksa izveides, kurā būs rehabilitācijas centrs, 50 m peldbaseins un viesnīcas infrastruktūra. Tāpat norit darbs pie BMX ziemas treniņu bāzes būvniecības, mototrases izveides un rodeļu trases izbūves. Olimpiskais centrs “Ventspils” ir ieinteresēts gan uzlabot un pilnveidot esošās sporta bāzes, gan realizēt jaunus projektus. Šobrīd prioritāri tiek realizēti projekti, kurus varēs izmantot lielāks skaits ventspilnieku un pilsētas viesu.

  • -4
    keda 18.05.2017, 13:17:37

    Pareizi ir, nevajag darīt neko, tad nebūs ne par ko lielīties, ne lamāties.

  • 0
    Guntars Shenfelds 18.05.2017, 19:45:30

    Tā kā izrādās mans komentārs bija par garu ,dalīšu to divās daļās.
    Es gan dzirdēju,ka projektā bija plānots uzcelt slēgto halli,ne tikai pliku laukumu atjaunot.Kaut kā noklusa šis projektiņš,laikam jau visu LFF netaisījās segt,bet savu naudiņu šī brīža Ventspils dome ieguldīt netaisījās.Lai gan tas būtu nopietns ieguldījums Ventspils jauniešos,kuri arī ziemā varētu spēlēt normālos apstākļos zem jumta.Mums jau modē celt tikai jaunus un jaunus sporta objektus,kas protams arī nav slikti,bet futbolā kaut kā visu atstāt pusratā.Atkārtošos vēlreiz.Mākslīgo apgaismojumu OC stadionā nevar ielikt kopš 2000 gada un jūsu solījumi ,to iekļaut tuvākās nākotnes projektā tāda solīšana vien ir pirms pašvaldības vēlēšanam.

  • 0
    Guntars Shenfelds 18.05.2017, 19:46:09

    Pēc tam ,kā parasti bija šajos padsmit gados ,uz apgaismojumā ieplānotajiem līdzekļiem atkal iedzīvosies kāds cits sporta objekts,teiksim Ventspilī vēl nav sabiedriski pieejams golfa laukums.Nav slikta ideja,vai ne?Bet futbola manēža un apgaismojums pagaidīs vēl kādus divdesmit gadus.FK Ventspils ir izcīnījuši sešus čempiona titulus,nupat izcīnīja septīto Latvijas kausu,bet ko pretī ir saņēmis līdzjutējs.Tikai to,ka jābrauc uz Rīgu skatīties Eirokausu trešo kārtu,un nedod dies ,ka vēlreiz iekļūtu grupu turnīrā.Tāpēc kungiem(nevis tautas kalpiem)izdevīgi ir ,lai klubs neuzlēktu augstāk par savu sēžamvietu.Un attiecīgi ir arī nokomplektēta komanda,kurai manuprāt ar šādu sastāvu,ja protams pārejas sezonā nepastiprināsimies,izcīnīt vietu Eirokausos nākošsezon būs problemātiski.Visu cieņu!

  • -1
    Soft 18.05.2017, 21:37:59

    Guntar! Kaislība uz futbolu ir laba lieta, tomēr, ja izvērtē visu to, kas vēl būtu nepieciešams pašiem ventspilniekiem, tad ir skaidrs, ka apgaismojums centrālajā futbola laukumā par pašvaldības naudu tiešām nav tik ļoti svarīgs. Tajā laukumā ir dabīgs zāliens, kas nozīmē, ka nekāda veida ikdienas treniņi tur nenotiek, apgaismojums būtu vajadzīgs labākajā gadījumā tikai dažām spēlēm gadā. Parastajiem ventspilniekiem no tā labums gandrīz nekāds.

  • -4
    keda 18.05.2017, 22:09:24

    Eh, sen jau ne tikai lampās ir problēma, kāpēc te nevar notikt Eirooas spēles tālākās kārtās. Tur daudz prasību. Un ne jau par to domājāt tas lampas vajag. Vienkārši tā ir normāka mūsdienu prasīva. Kaut tādas, kā Katoļu iela, jau nebūtu slikti, nu nevajag ne uz ko atvēzēties

  • -2
    ozols 18.05.2017, 22:32:56

    Olimpiskais centrs beidz muldēt,kā paps ,boic un gunč ,jo apgaismojums 3.vidskolā netika izmantots fut laukumā un izrādās ,kad naudu vēl atmazgā to gaismu uzlabojumam ? sory ! nu OC vēl Jūs pras naud uzņēmumiem ,lai sponsorē .....rausēji.....vēl vāvuļo nepareizi....kauns boič........

  • -1
    ozols 18.05.2017, 22:35:41

    Un OC iegalvo Es nēesmu viesis,bet vietējais īstais ventiņš ! :)

  • -1
    ozols 18.05.2017, 22:46:31

    Gribi soft tev aizbāzīšu muti ! Tie bildē ir mans darba projekts ! Futbola bērnu festivāla ietvaros,ko pierādīju ,tas nes pareizību un atīstību ! Mana tiešā realizācija protams papildinot kopā ar A.Kohanu ( katru gadu ,bernu dārzu audzēkņi un pirmklasnieki piedalās ) lai būtu saprotami kas ir un būs mums futbolā ventiņos ! Lūk Es arī taisu lielas lietas!

  • -3
    Soft 19.05.2017, 09:31:35

    Iemācies rakstīt un izteikties pirms lielām lietām ķeries klāt. Citādi neko no tevis rakstītā nevar īsti saprast.

  • -1
    Guntars Shenfelds 19.05.2017, 09:27:30

    >>>soft
    Atbilde man pavisam vienkārša.Pietiktu"tētukam" pateikt,ka apgaismojums OC ir vajadzīgs,tā uzreiz kļūtu par prioritāti.Un jūs visi dziedātu citu dziesmu.Viss pārējais ir pupu mizas.Vai tiešām jūs visi esat tā nozombēti,ka nesaprotat,ka zem apgaismojuma trūkuma OC stadionā slēpjas pavisam citas problēmas? Ir apgaismojuma masti Katoļu ielas laukumā ,Pārventas skolas laukumā,bet nav OC centrālajā laukumā,kur savas spēles aizvada šībrīža valsts vecākais un tituliem bagātākais klubs.Te pat zirgam jāsmejās.

  • -2
    ozols 19.05.2017, 10:05:23

    soft māki lasīt -ej dirst!:)

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 19.05.2017, 16:41:52

    Ventspils futbola laukumu tālākai attīstībai pašvaldība šobrīd apsver vairākus projektus. Viens no tiem ir apsildāmu ģērbtuvju un treneru telpas izbūve pie Katoļu ielas futbola laukuma, kas nodrošinātu iespēju trenēties šajā laukumā praktiski visu gadu. Otrs projekts ir Pārventas sporta kompleksa futbola laukumam izbūvēt jumta pārsegumu. Trešais projekts paredz attīstīt Olimpiskā centra “Ventspils” centrālo futbola laukumu ar dabīgo zālienu, lai tajā varētu notikt visām prasībām atbilstošas augstākā līmeņa UEFA spēles. Tam ir nepieciešams ne tikai uzstādīt apgaismojumu, bet veikt kompleksu sporta bāzes pielāgošanu, kurā ietilpst arī infrastruktūras pielāgošana nepieciešamajiem drošības pasākumiem, atbilstošu preses telpu ierīkošana, atbilstošu ģērbtuvju ierīkošana u.c. pasākumi.

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 19.05.2017, 16:42:12

    Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks G.Blumbergs un Olimpiskā centra “Ventspils” valdes priekšsēdētājs U.Boitmanis ir tikušies ar Latvijas futbola federācijas pārstāvjiem un vienojušies, ka federācijas speciālisti konsultēs ventspilniekus nepieciešamo pasākumu veikšanā, kā arī palīdzēs piesaistīt finansiālu atbalstu šo pasākumu īstenošanai.

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 19.05.2017, 16:42:28

    Kas attiecas uz apgaismojuma izbūvi centrālajā futbola laukumā, tad paskaidrojam, ka šim laukumam starptautisku spēļu norisei un to translācijai televīzijā ir nepieciešams daudz specifiskāks un dārgāks apgaismojums salīdzinājumā ar tiem, kādi ir uzstādīti abos pārējos futbola laukumos - Katoļu ielā 40 un Pārvetnā. Centrālā futbola laukuma apgaismojumam ir nepieciešams konkrēts apgaismojuma stiprums, turklāt apgaismojuma mastiem ir jābūt tik augstiem, lai gaisma nemestu ēnas un nežilbinātu acis spēlētājiem. Sekojoši šī iecere ir apjomīga gan finansiālā ziņā, gan būvniecības ziņā.

  • -2
    Latvija pāri visām! 19.05.2017, 18:59:41

    Uz priekšu, štrunts par atlētiku un peldēšanos, bet futbola laukumam priekš laba kluba, kā mūsu, jābūt līmenī!

  • -2
    Latvija pāri visām! 19.05.2017, 19:05:23

    Starp citu, t i e bildē ir LV čempioni telpu futbolā. Un tas jau ir līmenis!)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: