FK "Ventspils" futbolisti Latvijas čempionāta 4. kārta mačā viesos spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Metta/LU" komandu.

Spēles pirmajā puslaikā „Ventspils” vēlējās uzņemties iniciatīvu, taču „Metta” darīja teju visu, lai neļautu nospiest sevi aizsardzībā. Pie „Ventspils” vārtiem bīstams moments radās pēc Vladislava Fjodorova izpildītās standartsituācijas, bet 32. minūtē viņam radās vēl viena iespēja un šoreiz tā tika izmantota perfekti – divi spēlētāji standartsituācijā pārskrēja pāri bumbai, un Fjodorovs pie bumbas bija trešais, apmēram no 22 metriem raidot bumbu pāri spēlētāju sieniņai un tieši gar vārtu stabu. „Metta” izvirzījās vadībā ar 1:0.

Arī otrā puslaika sākumā „Metta” centās pieturēt bumbu un pati veidot savus uzbrukumus, taču pamazām tomēr nokļuva aizsardzībā. Līdz galam gan neizdevās izturēt – uz maiņu nākušais Adeleke Akinjemi 67. minūtē izmantoja ”Mettas” aizsargu neveiksmi, kad bumba uz brīdi palika bez īpašnieka soda laukuma vidū, un 18 gadus vecais nigērietis savu iespēju prata izmantot, panākot neizšķirtu.

„Ventspilij” bija pāris iespējas uz „Mettas” vilšanās fona uzreiz arī gūt otros vārtus, taču ar Grigorgjeva palīdzību tomēr mājinieki nosargāja neizšķirtu. Savukārt pēdējās desmit minūtēs jau bija vērojam pavisam cita aina – „Metta” droši devās uzbrukumos un gandrīz arī guva vārtus. Rendija Šibasa sitiens no soda laukuma robežas trāpīja pa vārtu stabu.

Arī pēc tam bumba pāris reizes bīstami nonāca „Ventspils” soda laukumā, bet kompensācijas laika sākumā Tosins Aijeguns gandrīz izrāva kurzemnieku uzvaru. Laukuma pretējā pusē gandrīz viens pret vienu aizskrēja Švalbe, bet uzbrukuma noslēgumā sitiens viņam tomēr nesanāca īpaši spēcīgs. Neskatoties uz daudzajiem momentiem abās komandās spēles izskaņā, rezultāts tomēr vairs nemainījās, un abas komandas ieguva pa punktam.

Ar finālsvilpi gan cīņa vēl nebeidzās – ļoti neapmierināti un agresīvi pretinieku virzienā devās Antons Jemeļins, un abu komandu futbolisti iesaistījās asumos, pagrūstoties laukuma centrā. Konflikta turpmāku attīstību gan tiesnešiem un komandu treneriem izdevās noslāpēt, vismaz uz to laiku, kamēr futbolisti atstāja laukumu, taču pa ceļam uz ģērbtuvēm vārdu apmaiņa vēl turpinājās, bet preses konferencē ar "laipnībām" apmainījās arī abu komandu treneri Pols Ašvorts un Andris Riherts. Mača rezultātu tas, protams, nemainīja - 1:1, kas Ventspils komandai bija jau ceturtais neizšķirts astoņos mačos.

Jau trešdien Rīgā ventspilnieki aizvadīs Latvijas kausa finalmāču, Skonto stadionā tiekoties ar Riga FC.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Latvija pāri visām! 15.05.2017, 11:26:21

    Protams, šādi izglābtie neizšķirti ir labāki par zaudējumu, bet tā kā būtu laiks uzvarām.)

  • -2
    keda 15.05.2017, 11:51:13

    NJa, 4 neizšķirti 8 mačos - 8 punkti pazaudēti. Cerams, sezonas beigās to nepietrūks.

  • 0
    karlito 15.05.2017, 17:39:31

    Gan jau pietrūks gan pašlaik zaudētie punkti,gan tie kuri vēl tiks zaudēti..ļoti neparedzams čempionāts,daudz spēkos līdzīgu komandu,nav izteikta favorīta!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: