Ventspils Izglītības pārstāvji piedalījās pasākumā - praktiskajā darbnīcā „Romu ģimeņu sociālās situācijas uzlabošana vietējā līmenī” Ventspils Tehnikumā, kuru organizē Kultūras ministrija projekta "Latvijas romu platforma I: dialogs, sadarbība un iesaistīšana" ietvaros.

Pasākumā piedalījās speciālisti no Jaunatnes starptautiskās programmas aģentūras, Valsts Izglītības kvalitātes dienesta un Valsts nodarbinātības aģentūras.

Lektori pastāstīja par romu situāciju Latvijā un Ventspilī, romu piekļuvi sociālajiem pakalpojumiem, pabalstiem un atbalsta pasākumiem.

Izglītības kvalitātes dienesta speciāliste Gunta Kraģe pasākuma dalībniekus informēja par romu bērnu un jauniešu iespējām piedalīties atbalstāmajā darbības aktivitātē “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus”, savukārt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāvis Raitis Imša – par romu jauniešu iespējām piedalīties projekta “PROTI un DARI” aktivitātēs. Valsts nodarbinātības aģentūras Ventspils filiāles eksperte Rolanta Pilāne pastāstīja par romu-ilgstošo bezdarbnieku iespējām projektā “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem”

Projekta "Latvijas romu platforma I: dialogs, sadarbība un iesaistīšana" uzdevums ir veicināt sadarbību un dialogu starp romu pilsonisko sabiedrību, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un sociālajiem partneriem, lai nodrošinātu plašāku iesaistīto personu efektīvu līdzdalību un romu integrācijas politikas pasākumu kopuma labāku koordināciju un ieviešanu valsts, reģionālā un vietējā līmenī.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • 0
    Latvija pāri visām! 16.05.2017, 17:47:48

    uzdevums ir veicināt sadarbību un dialogu starp romu pilsonisko sabiedrību, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un sociālajiem partneriem, lai nodrošinātu plašāku iesaistīto personu efektīvu līdzdalību un romu integrācijas politikas pasākumu kopuma labāku koordināciju un ieviešanu valsts, reģionālā un vietējā līmenī.
    ----
    Kaut ko tik tukšmuldīgu sen neesu lasījis. Rodas iespaids ka šādi projekti tik tiešām ir vien naudas apgūšanai.

  • 0
    asd. 16.05.2017, 20:51:46

    Čigāniem naudu vislabāk izlietot pabalstu veidā.

  • 0
    Brīvā Latvija 16.05.2017, 21:18:58

    Sen jau visiem skaidrs, ka šādi projekti nes materiālu labumu tikai to virzītājiem un pietuvinātām personām. Ļoti izdevīgi, ka ir zemo dzimtu čigāni, kurus veikli ļautiņi izmanto sev peļņas gūšanai. Ja viņu nebūtu, tad viss bizness vējā. Projekta izmaksas arī netiek uzrādītas.

  • 0
    peteronkuls 17.05.2017, 08:50:05

    „Romu ģimeņu sociālās situācijas uzlabošana vietējā līmenī” -"izcili ģeniāls" šajā sakarā ir vietējais risinājums - likvidēt romu tautības klases vakarskolā!!!

  • -2
    Latvija pāri visām! 17.05.2017, 09:56:45

    Tieši tā - bija viena laba konkrēta lieta, nevis tukši prožekti, klases čigānbērniņiem, un tās likvidēja :(:(:(

  • 0
    Nif nifs 17.05.2017, 16:06:04

    Būtu interesanti uzzināt, cik liela daļa (vai varbūt visi) no izformētās klases vispār turpina mācīties.

  • 0
    Brīvā Latvija 18.05.2017, 07:51:34

    Kārtējie 439 milj. euro t.s. "romiem".
    Kopumā īstenojot šo projektu ir plānots iesaistīt 211 valsts pārvaldes pārstāvjus, t.sk. 199 pašvaldību pārstāvjus un speciālistus, 12 ministriju un to pakļautībā esošu aģentūru pārstāvjus, kā arī 83 romu pārstāvjus un piecus pārstāvjus no ne-romu nevalstiskajām organizācijām."
    Paskat, bērnu ārstēšanai un slimnīcai jālūdz ziedojumi, bet te pa gaisu iet miljoni. To savādāk, kā par nelietību nevar nosaukt. Ventspilī daudzi čigāni kā dzīvo, burtiski, mēslos, tā arī dzīvo, kaut dažādos projektos, viņu "labumam" Latvijā pēdējos gados iztērēts ap 1,5 milj. euro. To jau redz, redzot tos noēstos dibenus, kam tas "labums" patiesi ticis. Bez Latvijas valsts budžeta līdzekļiem šajā projektā tiek daļēji "nolaista" arī EU naudiņa. Zemāk oficiāli iegūstama info par projektu:
    Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020
    Budget 2014-2020
    EUR 439 million
    http://ec.europa.eu/justice/grants1/programmes-2014-2020/rec/index_en.htm

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 18.05.2017, 09:57:02

    Labdien!
    Pamatskolas pirmā posma izglītības programmā audzēkņu skaits pēdējo 10 gadu laikā Vakara vidusskolā ir samazinājies par 55,6%, arī faktiskais audzēkņu skaits, kas apmeklē skolu, ir divas reizes mazāks. Pamatā klasēs mācās romu tautības skolēni. Jau kopš 2013. gada Latvijas Republikas tiesībsargs Izglītības pārvaldei aizrādījis, ka Vakara vidusskolā joprojām darbojas romu etniskās klases, kas ir pretrunā ar nacionālo un starptautisko regulējumu un veido romu segregāciju un atstumtību no sabiedrības.
    Ikvienam pamatskolas pirmā posma programmas audzēknim būs iespēja turpināt mācības jebkurā Ventspils skolā, kurā būs brīva vieta atbilstošajā klasē.

  • 0
    Nif nifs 18.05.2017, 11:05:12

    Tas jau visiem skaidrs, ka būs iespēja. Jautājums - cik liela daļa bērnu no šīm klasēm tiešām turpina.

  • 0
    peteronkuls 18.05.2017, 10:05:44

    Izglītības pārvalde!!!
    Tādā gadījumā likvidējiet arī krievu klases skolās! jo 2. un 3. un 6. vidusskolā joprojām darbojas krievu etniskās klases, kas ir pretrunā ar nacionālo un starptautisko regulējumu un veido krievu segregāciju un atstumtību no sabiedrības.

  • -1
    Latvija pāri visām! 18.05.2017, 10:55:26

    Ir iespēja salīdzināt, kas un kā bija jāmācās mums un kas mūsu bērniem!!!
    Un, jāatzīst, ka padomju izglītības sistēma bija daudz samērīgāka un līdz ar saprātīgāka nekā tagadējā.
    Redzu, kā ar zinībām laužas mans bērns, kas pats vēl ir diezgan apķērīgs bērns un čigānbērnu, to, no mazā galā, man paliek pavisam žēl:!( Tā vismaz vakarskolas klasēs šiem bija iespēja izrauties no savas vides un apgūt šādas tādas zinības.
    Protams, baltā gala čigānbērniem nebūs problēmas tāpat kā līdz šim, jo viņi iet vispārējās skolās.
    Bet nu liekulību par vienlīdzību var tik ērti izspēlēt, ja vnk jāatbrīvo telpas.

  • -1
    Latvija pāri visām! 18.05.2017, 11:02:57

    Un garantēju, mazie čigāni no tādiem, kas gāja vakarskolā, noturēsies knapi pirmo klasi (pat ja) un garantēti papildinās to antisociālo čigānu rindas, par ko tā cepamies.

    Tāpēc ka viens reāls projekts jāiznīcina, bet tā vietā jāiedzīvina pusmiljardu vērtus naudas apgūšanas blablabla prožektus izredzētajiem.

    Un izglītības pārvaldei nav ko stāstīt stāstus, jo kad grib un ir izdevīgi, tad V-pils vadība dabū gatavu visu ko vēlas.
    Bet te kaut kādi bērneļi ar melliem mūļiem, vai ne...

  • 0
    Frīdis 18.05.2017, 13:11:14

    Kas tad čigāni par izredzētajiem , ka tiem vajadzīga īpaša atieksme. Ja reiz tas čigāns ir LV pilsonis , tad tādi paši noteikumi kā visiem LV pilsoņiem ! Citādi tas sāk līdzināties sīriešiem vai somāliešiem , kuri šeit nav ieradušies strādāt , bet dzīvot un parazitēt uz strādājošo rēķina , uz pabalstiem.

  • 0
    Frīdis 18.05.2017, 13:16:49

    Vai arī pie varas esošie, pirms vēlēšanām cer nomakšķerēt kādu čigānu balsi . Diemžēl jāatzīst, ka Kurzemniekam šoreiz diezgan daudz taisnības .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: