Ventspils kērlinga kluba kērlingiste Santa Blumberga kopā ar Talsu kērlinga kluba spēlētāju Andri Bremani pārstāv Latviju Kanādā pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem.

Čempionātā startē 37 komandas, kas iedalītas 5 apakšgrupās, kur aizvada apļa turnīru. Tikai 16 labākās apakšgrupu komandas turpinās cīņu par medaļām un kvalifikācijas punktiem Olimpiskajām spēlēm.

Santas Blumbergas un Andra Bremaņa komanda ir iedalīta A apkšgrupā, kur tā patiesi apņēmīgi un veiksmīgi - ar piecām uzvarām - uzsākusi cīņas. Ar rezultātu 8: 4 uzvarēta spēcīgā Japānas izlase, ar rezultātu 11: 4 Baltkrievijas izlase, bet ar 6:5 pārspēti divkārtējie pasaules čempioni no Ungārijas. Tālāk sekoja panākums 11:3 pret Brazīliju un 10:7 pret Somijas izlasi, kurai tas bija pirmais zaudējums turnīrā.

Turpmākās Latvijas izlases spēles (pēc Latvijas laika):
25.aprīlī – 23:30 pret Igauniju
27.aprīlī – 6:00 pret Horvātiju

Santa Blumberga kopā ar Andri Bremani pagājušajā rudenī kļuva par Latvijas čempioniem jaukto pāru komandās. Komandas trenera pienākumus uzņēmies Ritvars Gulbis, viens no pieredzējušākajiem un titulētākajiem Latvijas kērlingistiem.

Jāpiebilst, ka jaukto pāru kērlings ir salīdzinoši jauna kērlinga discplīna. Komandas izspēlē astoņus endus pa desmit akmeņiem katrā endā (pieci katrai komandai), bet viens akmens noteiktā kompozīcijā katrai komandai jau ir uzlikts laukumā, endu iesākot. Spēlētāji izspēlē akmeņus noteiktā secībā. Šī kērlinga disciplīna prasa ļoti labu ledus izjūtu un spēles izpratni, jo ar pirmajiem četriem katra enda akmeņiem nedrīkst izsist pretinieku akmeņus, kā arī labu fizisko sagatavotību, jo akmenim nākas sekot un ledu berzt arī pēc savu akmeņu izslidināšanas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    kiks 25.04.2017, 11:21:27

    Nu jau ir 5 uzvaras 5 spēlēs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: