Šovakar pirmo Latvijas 1. līgas fināla maču aizvadīs Venta 2002 hokejisti, kas savā laukumā tiksies ar principiālajiem pretiniekiem HK Tukums/Stiga RM.

Tukumnieki, kas pagājušajā gadā tikai pašā izskaņā nodrošināja ceturto vietu, šosezon regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā, tā izvairoties no spēlēšanas izslēgšanas maču pirmajā kārtā. Venta 2002 tajā ar 13:2 viesos un 6:5 pēcspēļu metienu sērijā mājās pieveica HS Rīga komandu, tā tiekot pusfinālā. Otrajā ceturtdaļfinālā bija nepieciešami visi trīs mači, jo HK Liepāja/Juniors vispirms Valmierā piedzīvoja zaudējumu ar 2:5, bet tad savās mājās svinēja divas uzvaras – 7:3 un 4:1. Liepājniekiem pretī stāsies regulārās sezonas uzvarētāji un galvenie favorīti Daugavpils/LDz Cargo.

Regulārajā sezonā Venta 2002 divas reizes uzvarēja tukumniekus un piedzīvoja pa vienam zaudējumam pamatlaikā un pēcspēles metienos. Protams, tas ventspilniekus uzreiz arī nepadara par šī pusfināla favorītiem – kaut vai tāpēc, ka izšķirošā spēles risināsies Tukumā –, bet tomēr ļauj pamatoti cerēt uz panākumu sērijā. Tas jāsāk kalt jau šovakar, jo iekļūšanai finālā būs nepieciešamas divas uzvaras, bet šis būs vienīgais mačs šajā sērija, kas notiks Ventspilī.

Mača sākums pulksten 20.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: