Šovakar pēdējo maču Čempionu līgas regulārajā sezonā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot grieķu PAOK un eksvenspilnieku Žani Peineru.

Spēles likme. Globāli ventspilnieki grupas pēdējo spēli var sagaidīt ar rāmu prātu. Mazais uzdevums – iekļūt nākamajā kārtā, jau ir izpildīts, taču, tas nenozīmē, spēle pret PAOK tiks aizvadīta pavieglā režīmā. Lai arī šīs spēles iznākums būtiski neietekmēs ventspilnieku dzīvi, taču ir jāatceras par pašcieņu un saviem skatītājiem. Sportiskajā ziņā šajā mačā izšķirsies, kura komanda C grupā ieņems ceturto, kura piekto vietu un šī elementārā uzdevuma atrisinājums ir pagalam vienkāršs – kurš uzvara, tas arī ir ceturtais. Beigu beigās ir jāatceras, ka pirmajā riņķī Salonikos tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā ar 81:85, un kur vēl, ja ne savā laukumā ir vislabākā iespēja revanšam. Lai pēc mača nerastos nekādas runas par to, ka spēle tika uzdāvināta pretiniekam, jo viņiem vairāk vajadzēja, vislabākais pretlīdzeklis šādām runām ir iziet laukumā un uzvarēt. Ja ir jāatrod vēl kāda papildus motivācija, tad ir taču patīkamāk turnīru pabeigt ar pozitīvu bilanci (8-6), nekā ar neitrālu (7-7).

12 spēles. Kopš abu komandu pirmās tikšanās reizes PAOK nacionālajā čempionātā un FIBA Čempionu līgā ir aizvadījusi 12 spēles. Šī nogriežņa bilance ir neitrāla – 6 uzvaras tikpat zaudējumu. Ņemot katru turnīru atsevišķi, arī bilance ir brālīga – katrā turnīrā aizvadīts pa sešām spēlēm un katrā turnīrā ir pa trim uzvarām un tikpat zaudējumiem. Pirms došanās uz Ventspili, PAOK sestdien savā laukumā aizvadīja Grieķijas čempionāta spēli un ar 84:67 pārspēja pēdējā vietā esošo Lefkades. Šajā laika posmā PAOK ir tikusies arī ar abiem savas valsts basketbola milžiem Panathinaikos un Olympiacos un abos mačos zaudēja ar pieklājīgiem rezultātiem (68:72 un 84:89). Šobrīd PAOK pēc 14 aizvadītām spēļu kārtām Grieķijas čempionātā ieņem 4.vietu – 8 uzvaras un 6 zaudējumi.

Peiners. Devītais. Kopš BK Ventspils piedalās Eiropas klubu turnīros, laiku pa laikam pretinieku komandās spēlējuši arī latvieši un arī otrdienas spēlē pretī stāsies savējais – Žanis Peiners. Pirmajā mačā Salonikos Peiners laukumā neizgāja, jo bija tikko kā atlabis pēc savainojuma. Peiners Ventspilī ierodas itin labā omā. Pēdējā Grieķijas čempionāta spēlē (pret Lefkades) tieši Peiners bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem. Laukumā pavadītajās 26 minūtēs Žanis paspēja gūt 16 punktus un kopā ar Keitu Klentonu dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu. Peiners šajā spēlē bija nekļūdīgs soda metienu izpildē (7/7), realizēja vienu tālmetienu (no 4) un 3 (no 4) divus punktus vērtos metienus. Tāpat viņam viena atlēkusī bumba un divas rezultatīvas piespēles.

Grieķijas čempionātā Peiners 11 aizvadītajos mačos vidēji ik spēlē guvis 10,8 punktus un ir otrs komandas rezultatīvākais spēlētājs. Katrā spēlē Žanis izdarījis 1,6 rezultatīvu piespēli un izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu. Arī FIBA Čempionu līgā Peineram ir 11 spēles, kurās gūti 8,3 punkti, izcīnītas 3,4 atlēkušās bumbas un izdarīta viena rezultatīva piespēle. Peiners būs devītais latvietis, kurš pretinieku komandu sastāvā spēlējis pret BK Ventspils. Kā pirmais šajā sarakstā varēja būt Roberts Štelmahers, taču 1999. gada Saportas kausa izcīņā pārstāvot Polijas Zepter Idea, viņš abos mačos pret BK Ventspils bija ierakstīts komandas sastāvā, taču laukumā tā arī neizgāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: