Ventspilī  sporta hallē “Pārventa” aizvadīts šīgada noslēdzošais meiteņu futbola festivāla “Live Your Goals”, kurā piedalījās pilsētas un novada mazās futbola princeses.

Dažādajās meiteņu futbola dienas aktivitātēs un norisēs iesaistījās ne tikai pašas jaunākās Ventspils Futbola akadēmijas audzēknes, bet arī meitenes no Ventspils 2., 3., 4., 5. un 6. vidusskolas. Tāpat iespēju iepazīties ar futbolu izmantoja meitenes no Ugāles vidusskolas un citām reģiona mācību iestādēm. Kopumā meiteņu futbola svētkos iesaistījās teju 70 mazās futbolistes.

Pasākuma laikā sadarbībā ar Ventspils FA treneriem norisinājās dažādas ar futbolu saistītas aktivitātes, stafetes un spēles, kā arī meitenēm un viņu vecākiem bija iespēja tikt pie dažādām piemiņas veltēm. Savukārt vietējām skolām, kuru audzēknes piedalījās meiteņu futbola dienā, bija iespēja saņemt futbola inventāru un ekipējumu izmantošanai sporta stundās.

Šajā pasākumā tika aicinātas piedalīties pilsētas un apkārtējo reģionu meitenes vecumā no sešiem līdz 12 gadiem un viņu vecāki, lai tuvāk iepazītu futbolu un izmēģinātu savus spēkus šajā sporta veidā.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pateicīga Ventspils FA par laipno festivāla uzņemšanu un palīdzīgo roku svētku organizēšanā, kā arī akadēmijas treneriem par aktīvo un azartisko iesaistīšanos sportiskajās aktivitātēs. Festivālā pieredzētā atsaucība un interese gan no meitenēm, gan viņu vecākiem ļauj pamatoti cerēt uz meiteņu futbola vides attīstīšanos ne tikai Ventspilī, bet visā Kurzemē.

“Live Your Goals” ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) īstenota futbola attīstības programma, kas jau trešo gadu ar LFF centieniem veiksmīgi uzņem savus apgriezienus arī Latvijā. Programmas galvenais mērķis ir ļaut katrai meitenei iesaistīties futbolā, pamēģināt un izjust šo skaisto sporta veidu, kā arī tā emocionālo pusi. Šogad “Live Your Goals” meiteņu futbola festivāls tika organizēts visa gada garumā kā vairāku pasākumu sērija, lai paplašinātu festivāla ģeogrāfiju un īpaši izceltu jauno meiteņu pievienošanos futbola treniņiem mūsu valsts reģionos.

Pirmais šīgada “Live Your Goals” festivāls norisinājās maijā Rīgā, bet nākamos divus pasākumus septembrī uzņēma Liepāja un Jelgava.

Nākamajā gadā festivāls tiks turpināts organizējot kā vairāku atsevišķu pasākumu sēriju dažādos Latvijas reģionos. Pašlaik tiek plānots 2017. gadā ar “Live Your Goals” aktivitātēm iepazīstināt arī Tukuma un Latgales jauno meiteņu futbola paaudzi, bet līdztekus tam LFF ir atvērta ikvienas pilsētas vai reģiona iniciatīvai līdzīgu notikumu organizēšanā.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 23.11.2016, 11:38:10

    Laba lieta:)
    Futbols tomēr ir meitenēm piemērotāks par basketbolu.
    Mazāk traumas un slaidāks augums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: