Jau pēc nepilna mēneša tiks kronēti Latvijas futbola Virslīgas čempioni, bet uz troni joprojām pretendē arī FK "Ventspils" spēlētāji.

"Ventspils" čempionāta finiša skrējienu sāks svētdien ar maču Daugavpilī, kas, neskatoties uz to, ka mājinieki ir stabili pastarīši, nesolās kļūt par vieglu pastaigu. Daugavpilieši joprojām saglabā teorētiskas cerības izbēgt no pēdējās vietas, tiesa, tās var pazust jau šajā kārtā – tikai uzvarot četros mačos pēc kārtas, bet "Metta/LU" tiekot ne vairāk kā pie punkta, daugavpilieši var pakāpties uz septīto vietu.

To, ka komanda tiešām cenšas pieķerties pie pēdējā salmiņa, BFC "Daugavpils" pierādīja, savā laukumā ar 2:1 pieveicot līderi "Spartaku"! Nav šaubu, ka dienas kārtībā ir arī "Ventspils" skalps, lai arī šajā sezonā nav paņemts ne punkts un nav gūti nevienu vārti – 5:0, 3:0, 2:0. Dinamika gan nav diez ko patīkami, taču derēs arī 1:0.

"Spartaks”, kas pēdējos četros mačos divreiz cīnījies neizšķirti un divreiz zaudējis (arī 0:1 ventspilniekiem) šajā kārtā viesos spēlēs ar FK "Jelgava" – vēl vienu pretendentu uz zeltu. Ja uzvar mājinieki, bet "Ventspils" tiek pie trim punktiem Daugavpilī, tad mūsējie trīs kārtas līdz čempionāta beigām izvirzās līderos. Turklāt, ja "Jelgava" nākamās nedēļas sākumā uzvar arī pārcelto maču ar "Riga FC", tad 22. oktobrī ierodas Ventspilī, no mājiniekiem atpaliekot vien divus punktus.

Protams, iespējami arī citi scenāriji, bet ventspilniekiem (arī jelgavniekiem), lai tiktu līdz pirmajai vietai un to saglabātu, nepietiek tikai pašiem vākt punktus, bet jācer arī uz jūrmalnieku klupieniem. Uz medaļām vēl noteikti pretendē arī pašreizējie čempioni FK Liepāja, taču zelta vilciens viņiem, šķiet, jau aizgājis.

Spēļu kalendārs

16.10 plkst. 13 Jelgava – Spartaks

plkst. 14 Daugavpils – Ventspils

22.10 plkst. 13 Spartaks – Metta/LU

plkst. 15 Ventspils – Jelgava

29.10 plkst. 14 Metta/LU – Ventspils

Daugavpils – Jelgava

RFS – Spartaks

5.11 plkst. 14 Ventspils – RFS

Spartaks – Riga FC

Jelgava – Metta/LU

Virslīgas tabula

http://synottipvirsliga.lv/table

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: