Inčukalnā norisinājās pasaules kausa posms „Latvia Open”, uz kuru devās 13 mūsu pilsētas spēlētāji. Starp 76 dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Lielbritānijas, ventspilnieki rādīja atzīstamu sniegumu.

Sacensības sākās ar grupu turnīru, kurā norisinājās cīņas par kvalificēšanos augstākajai līgai jeb Top 40. Pārējās līgās notika atlikušo vietu sadalījums. Šoreiz augstākajā līgā iekļuva astoņi Ventspils Jaunrades nama galda hokeja spēlētāji. Elvijs Siliņš savā grupā izcīnīja 3.vietu, Eliāns Ēdelis un Edžus Kaņeps katrs savā grupā ieņēma 4.vietu. Sestajā vietā ierindojās Alvis Siliņš, bet Aleksandrs Žernovojs palika savā grupā septītais, savukārt Elēna Rācenāja, Guntis Ernšteins - astotie. Pēdējo ceļazīmi uz augstāko līgu izcīnīja Elvis Arhinovičs.

Sacensību otrajā kārtā jeb līgu turnīrā Edžum Kaņepam vienīgajam izdevās ielauzties starp tiem sešpadsmit labākajiem, kuri sacentās par uzvaru Latvijas posmā. Astotdaļfinālā līdz četrām uzvarām Edžum pretī stājās pieredzējušais Skrundas spēlētājs Edgars Mucenieks. Spraigā cīņā, aizvadot maksimālo spēļu skaitu, Edžum Kaņepam ar rezultātu 3:4 nācās atzīt Edgara Mucenieka pārākumu, noslēdzot sacensības 12. vietā. Par sacensību uzvarētāju kļuva šā gada Eiropas čempions Edgars Caics. Otrajā vietā ierindojās vēl viens Latvijas pārstāvis Atis Sīlis, bet bronza tika Krievijas pārstāvim Mihailam Šaškovam.

Ventspils Jaunrades nama galda hokeja spēlētāji šoreiz no sacensībām pārveda divas medaļas. Sudraba medaļu dāmu konkurencē izcīnīja Elēna Rācenāja, bet vecmeistariem Aleksandrs Žernovojs. Alvis Siliņš ieguva bronzas godalgu starp junioriem.

Nākošās sacensības notiks 15. oktobrī Ventspilī, kad Jaunrades namā ar Latvijas kausa 1. posma sacensībām tiks oficiāli atklāta jaunā Latvijas galda hokeja sezona. Pirmo reizi Ventspilī risināsies arī Latvijas amatieru čempionāta posma sacensības. Ikviens tiek aicināts izmēģināt spēkus galda hokejā. Interesentiem jāierodas 15. oktobrī, Ventspils Jaunrades nama lielajā zālē plkst. 9:30, kad notiks sacensību dalībnieku reģistrācija. Sacensību sākums plkst. 10:00.

 

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    Ventiņheiteris 28.09.2016, 09:21:45

    Super - malači! Esam gatavi nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm - jaunā paaudze atvedīs medaļas! Ak, jā - tas taču GALDA hokejs...

  • -1
    keda 28.09.2016, 09:52:12

    Ak jā, tas tak tukšmuldis Ventiņheiters...

  • 0
    Ventiņheiteris 28.09.2016, 10:02:37

    Kad cilvēkam beidzas argumenti, viņš pāriet pie personīgiem apvainojumiem = sporta apava Kedas līmenis...

  • -1
    keda 28.09.2016, 10:11:49

    Dārgo kolēģi komentētāj, kā reiz tev pašam argumentu visbiežāk nav, ir tikai emocijas un vēlme nolikt :)
    Pastāsti, ko tev jaunieši, kas galda hokeju spēlē, nodarījuši? M?

  • 0
    Ventiņheiteris 28.09.2016, 10:30:44

    Jūs tur laikam no augšas baigi presē, kad katrs sīkais notikums tiek pasniegts kā kaut kāda sensācija un "aplieta ar biezu epitetu mērci". Savukārt raksti par patiesi aktuālām tēmām nereti parādās ar vairāku stundu nokavēšanos. Varat saukt kādos vārdos vēlaties, bet jūs paši esat liekuļi, vispirms izplatot tikai labās ziņas, bet visu pārejo "kaut kad pēc tam tā starpcitu"... Tikai 21. gs ar mūsdienu tehnoloģijām nepatīkamo informāciju noslēpt paliek arvien grūtāk, to ņemiet vērā!

  • -1
    Madara Zaļuma 28.09.2016, 10:42:57

    Jums laikam nekas nav labi! Ir, nav labi, nav-arī nav labi!
    Galda hokejs-slikti, jo pēc jūsu teiktā viņi nevar piedalīties olimpiskajās spēlēs-Tad priekš kam viņus!
    Slimnīca strādā 91 gadu-slikti!
    Skolēni saņem diplomus, labi mācās-slikti!

    Gribētu, lai pastāstat, kas jūsu dzīvē ir bijis labs, ko labu esat paveicis, vai kaut vienu diplomu esat ieguvis?? Pagaidām šķiet, ka nē, liekas, ka jums ir tikai melnas krāsas...

  • 0
    Ventiņheiteris 28.09.2016, 10:54:33

    Reālajā dzīvē visiem tiem diplomiem un sasniegumiem ir 0 vērtība - darba devēju interesē, vai tu spēj ar minimāliem izdevumiem ātri un kvalitatīvi paveikt maksimāli daudz sava darba. VISS!

  • -1
    Madara Zaļuma 28.09.2016, 10:59:18

    Tad jūs iesakat neslavēt, nekādā veidā nestimulēt jauniešus labāk mācīties, nodarboties ar dažādiem sporta veidiem utt? Viņi jau to dara sevis dēļ! Vismaz man tā liekas, jo palielam jau nevar nevienu piespiest kaut ko darīt un darīt vairāk par minimumu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: