Ventspils pašvaldības atbalstītā šķēpmetēja Madara Palameika Beļģijas galvaspilsētā Briselē notikušajā Dimanta līgas sezonas pēdējā posmā uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, izcīnot uzvaru gan posmā, gan visas sezonas kopvērtējumā.

Madara startēja ceturtā un jau ar pirmo metienu sasniedza mērķi - šķēps lidoja 66,18 metrus tālu, kas bija par trim centimetriem tālāk nekā iepriekšējais Palameikas pašas uzstādītais Latvijas rekords. Līdz ar to latviete izvirzījās vadībā un noturēja to visu sacensību garumā. Palameika jau iepriekš bija droša kopvērtējuma līdere, bet panākums Briselē tikai šo pozīciju nostiprināja - sezonas ieskaitē Madarai 59 punkti, tuvāko sekotāju apsteidzot ar milzu atrāvienu. Austrālietei Ketrinai Mičelai, kura šodien palika pēdējā septītā, kopvērtējumā 25 punkti un otrā vieta.

Madara Dimanta līgas sezonu sāka ar septīto vietu Dohā, taču nākamajos sešos posmos tika pie četrām uzvarām, vienas otrās un vienas ceturtās vietas. Palameika ir vienīgā šķēpmetēja, kura piedalījusies visos posmos. Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāji katrā disciplīnā tiks pie 40 tūkstošiem ASV dolāru (35,4 tūkstošiem eiro), kā arī pie ielūgumiem uz Dimanta līgas nākamo sezonu un pasaules čempionātu.

Iepriekšējo Latvijas rekordu Palameika uzstādīja 2014. gada 26. jūnijā sacensībās Jelgavā, šķēpu raidot 66,15 metrus tālu. Pagājušajā gadā labākais rādītājs bija Londonā sasniegtie 65,01 metrs, bet šogad līdz šodienai labākais rezultāts bija Birmingemā uzrādītie 65,68 metri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: