Aizvadītajā “Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta” 5. posmā Preiļos pirmo vietu izcīnīja Artis Plivda, sprīdi no pirmās uzvaras šajā sezonā atstājot ugālnieku Oskaru Martužanu.

Noslēdzošais šī gada spēkavīru čempionāta posms aizvadītajā nedēļā notika Preiļus, Arta Plivdas dzimtajā pilsētā. Pie sevis viņš uzņēma deviņus konkurentus, divi no tiem bija Baltkrievu sportisti, un atlēti spēkiem mērojās sešās disciplīnās.

Sacensības ļoti veiksmīgi uzsāka ugālietis Oskars Martužans. Vispirms viņš ar laiku 19,03 sekundes triumfēja mašīnas vilkšanā, kur otru labāko rezultātu, 19,75 sekundes, uzrādīja Jānis Šleckus, bet trešo – Plivda (19,96 sekundes). Pēc tam ugālnieks uzvarēja arī mucu mešanā, tikai 11,34 sekundēs pārmetot pāri latinai visus piecus smagumus. Martužanam veiksmīga šoreiz izrādījās arī stafete, kurā viņš bija visātrākais un Plivda no viņa atpalika vien 12 sekundes simtdaļas, paliekot otrajā vietā. Ceturtajā disciplīnā beidzot vadību pārņēma mājinieks Artis Plivda, uzvarot krucifiksa turēšanā uz laiku. Tālāk pulksteņa “griešanā” laurus plūca kuldīdznieks Jānis Šleckus, aiz sevis kā otro atstājot Plivdu un trešo – savu komandas biedru Oskaru Martužanu. Savukārt automašīnas vilkšanā no zemes Preiļos ar savu līdzjutēju palīdzību uzvarēt izdevās Plivdam, paceļot to 14 reizes.

Pirmās vietas likteni šoreiz izšķīra vien trīs punkti, un, lai arī pirmajos trijos vingrinājumos labākais bija Martužans, Plivdam sīvā cīņā savākto punktu summa beigās bija lielāka (49 punkti) un tas nodrošināja viņam uzvaru mājās. Bronza šoreiz kuldīdzniekam Jānim Šleckus.

Kopvērtējuma rezultāti

Vieta

Sportists

Punkti

1.

Artis Plivda

49

2.

Oskars Martužans

46

3.

Jānis Šleckus

44

4.

Otomārs Skreija

32

5.

Magnuss Vucāns

27

6.

Sandis Ķiploks

26

7.

Igors Podčeredņičenko

23

8.

Arkadij Baranov

11,5

9.

Andrej Bulavskij

5,5

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: