FK Ventspils futbolisti savā laukumā ar 2:0 pieveica Virslīgas pastarīti BFC Daugavpils, kas ļāva turnīra tabulā pietuvoties līderim Spartakam - starp abām komandām tagad ir pieci punkti. 

Ventspilnieki neapšaubāmi bija mača favorīti, taču daugavpilieši pēc iespaidīgajām pārmaiņām sastāvā kļuvuši par neprognozējamu pretinieku un to parādīja ari šajā spēlē. Pirmo momentu izveidoja tieši viesi, kad pēc laba Edgara Vērdiņa centrēuma no tuvas distances ar galvu varēja uzsist Vladislavs Fjodoros, bet Maksims Uvarenko ar šo sitienu tika galā. Tāpat kā puslaika beigās atvairīja arī masīvā aizsarga Papas sitienu, taču starp šiem diviem momentiem bija arī ventspilnieku vārtu guvums, turklāt šai sezonai ļoti klasiskā veidā - Tīdenbergs centrē, Karlsons izraujas no aizsargu skavām un sit vārtos.

Punkts intrigai faktiski tika pielikts 52. minūtē, kad milzīgu kļūdu pieļāva viesu vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals, kurš devās pretī bumbai, taču to nevis sita prom vai piespēlēja kādam komandas biedram, bet gan nolika uz kāas Aleksejam Aleksejevam, Enerģiskajam Ventspils pussargam atlika vien notēmēt un ieripināt bumbu tukšos vāros - 2:0. Atlikušajā laikā momenti bija abām komandām, bet rezultāts vairs nemainījās, tā kā mājiniekiem svarīgākais notikums bija Ņikitas Koļesova saņemtais brīdinājums par nesavaldību, kas nozīmē, ka slaidais aizsargs nevarēs palīdzēt nākamajā mačā, kad Ventspils viesosies Jelgavā.

Spartaks šajā kārtā savā laukumā uzņēma Jelgavu un nospēlēja neizšķirti 0:0, kamēr Liepāja savu līdzjutēju priekšā atkal ielaida trīs vārtus - pēdējos 2. kompensācijas minūtē - un ar 2:3 zaudēja Metta/LU komandai. Līdz ar to Ventspils no jūrmalniekiem atpaliek par pieciem punktiem, bet liepājniekus, kuriem joprojām ir par maču vairāk, apsteidz jau par četriem,

Apskati mača foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: