Ventspils pilsētas pašvaldība pieteiksies Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējumam, lai īstenotu trīs projektus - laivu nolaišanas vietu izbūvi Ventā un Būšnieku ezerā, zvejas kuģa "Grots" uzstādīšanu apskatei pie Dienvidu mola un zvejas laivu un kuteru renovāciju Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā.

Kopējā summa, uz kādu pašvaldība pretendēs šo ieceru realizācijai, ir vairāk nekā 700 000 eiro, šodien savā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Šajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā 2013.-2020.gadam atšķirībā no iepriekšējiem gadiem arī pilsētām ir pieejams Zivsaimniecības fonda finansējums, skaidroja Lembergs.

Viens projekts paredz zvejas kuģa "Grots" uzstādīšanu apskatei Dienvidu mola tuvumā. Lai arī pilsētas domes Attīstības komisijā bija nolemts kuģi uzstādīt skatu torņa pakājē, pēc Lemberga domām, par precīzu atrašanās vietu vēl nepieciešams diskutēt, ņemot vērā gan to, kā kuģis izskatīsies uz apkārtnes fona, gan to, kā tiks risināti jautājumi par pieeju šai teritorijai un automašīnu stāvlaukuma paplašināšanu.

Otrs projekts paredz renovēt Piejūras brīvdabas muzejā izstādītās zvejas laivas un kuterus.

"Nākamais projekts, ko piesakām, ir cīņai ar maluzvejniecību nepieciešamās infrastruktūras izbūve Ventā," informēja Lembergs. Ventas kreisajā krastā, Ābolu ielas galā, ir peldvieta, kur iespējams ielaist ūdenī laivu, taču piestātne tur nav izbūvēta. Īstenojot šo projektu, paredzēts izbūvēt piestātni, ko varēs izmantot ne vien maluzvejniecības apkarošanai, bet tai varēs piekļūt arī jebkurš pilsētas iedzīvotājs vai viesis savām vajadzībām. Laivu nolaišanas vietu plānots izbūvēt arī Būšnieku ezerā.

"Kopējā summa, par kuru mēs piesakāmies uz Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu, ir vairāk nekā 700 000 eiro. Tur ir kvotu princips, līdz ar to nevajadzētu būt problēmām, ka mēs to naudu saņemam," piebilda Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: