Satikšanās pilsētas ielās, parkos un skvēros, iespēja nesteidzīgi baudīt augstvērtīgu mākslas un kultūras programmu, satikt radus, draugus un kaimiņus! Tas taču ir tik vienreizēji! Un tieši tādēļ “Iznāc vakara gaismā”!

26 augustā, jau no plkst.19.00 iespēja izbaudīt “Vakara terapiju mākslā” pie strūklakas Saules laiviņas, kur būs apskatāmas divas mākslas ekspozīcijas - Facebox un Therapy, ko veidojusi māksliniece Agneses Melbārde.

Facebox ir neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas, kas tiek eksponētas īpaši veidotos faceboxos. Savukārt Therapy ir šīs pašas mākslinieces kopprojekts sadarbībā ar komponistu un marimbas virtuozu Rihardu Zaļupi. Ekspozīcija sastāvēs no 9 gleznām un īpaši šai izstādei radītas mūzikas. 

Īsta jautrība un Indiāņu izdarības ieplānotas Dzirnavu laukumā, kur plkst. 19.00 sāksies Dārza svētki bērniem. Kopā ar dārza indiāņiem varēs pūst krāsainos ziepju burbuļus, krāsot sapņu ķērājus un ar spalvu matos iemūžināt ģimenes kopbildi improvizētā fotosalonā.

Uz muzikālu pieturu Jam Session Kuldīgas un Lielās ielas krustojumā aicinās Ventspils jaunie mūziķi. Bērniem un jauniešiem noteikti patiks mākslas instalācijas - Krāsēdieni, kas būs apskatāmas Ventspils Jauniešu mājas pagalmā. Krāsēdiens ir piecas divmetrīgas interaktīvi mākslinieciskas "uzkodas", kas pagatavotas no finiera, krāsas un skrūvēm, turklāt izdveš skaņas un gaismojas - atmosfērīga telpa, kas piedāvā uzspēlēt asociāciju spēles un reizē arī vizuāli izklaidē.

Visam pa vidu – Rātslaukumā - pastaigas apmeklētāji varēs piedalīties literārās balvas Sudraba tintnīca pasniegšanas ceremonijā, kam sekos jaunā Jāņa Lūsēna un Inga Pētersona koncertprogramma Romantika ar liriskām un smeldzīgām dziesmām. Vēlāk Elza Rozentāle piedāvās meditatīva miera un enerģētiska prieka kokteili dvēselei - etno-džeza koncertu “Putna Lidojums”. Pastaigas ietvaros notiks arī andele tirgū. Savukārt uz Valzivs klāja Lielajā laukumā tieši blakus jaunatklātajai strūklakai „Fregate Valzivs”, vieta atvēlēta īpašajam Pastaigas krodziņam un ballei, kurā spēlēs tautā iemīļotā grupa Bellacord.

Līdz pat vieniem naktī jauniešu iecienītajā Zaļā namiņa pagalmā notiks hipsterīgs pasākums kopā ar DJ Siram vinilla plašu mūziku un džeza mūziķu improvizācijām. Tā būs vieta un laiks čilošanai, čalošanai un draudzīgai pasēdēšanai.

26. augustā īpaši pasākumi notiks arī citviet pilsētā - Teātra namā “Jūras vārti” būs apskatāma J.Kupča personālizstāde “Zudušos ciemus meklējot” un grafikas plenēra “Ventspils Dokumenta 2016” dalībnieka R.Hroloviča izstāde. Visus kino mīļus gaidīs Kino Rio ar īpašu kino repertuāru. Krodziņa “Zītari” vasaras dārzā notiks dzīvās mūzikas vakars. Meksikāņu restorānā “TEX MEX”- meksikāņu ēdienu gatavošana terasē Viva la Mexica. Bārā «Landora» - vakars DISCO noskaņās, bet kuģu prožektoru gaismā, apspriest pilsētā redzēto un dzirdēto ielūdz kafejnīca “Ostas 23”.

19.00 – 24.00 “Vakara terapija mākslā” pie strūklakas Saules laiviņas

Mākslas projekts FACEBOX 

FACEBOX ir vides mākslas objekti, ko veido mākslinieces AGNESES MELBĀRDES neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas, kas tiek eksponētas īpaši veidotos FACEBOXos (2 metru augstumā un 1,6 m platumā)

Ekspozīcija ir veidota kā četru plakņu glezna, kas skatītāju apņem ar savu informāciju reizē ierāmējot un reizē ļaujot izceļot ārpus. Gleznas tiek gaismotas ar speciālām “blacklight” lampām, un tas liek mainīt skatītāju acij tik pierasto skatu punktu, veidojot nosacīti citas realitātes klātbūtni un radot ilūziju par tuvplāna komunikāciju, kas patiesībā ir cita - nereāla dimensija”.

Objekti tiks apskaņoti ar speciāli veidotu skaņu partitūru, ko radījusi dziedošā aktrise Zane Dombrovska.

Un kā savā FACEBOKSā jūties Tu?
Laipni gaidīti!

Mākslas projekts THERAPY

Agneses Melbārdes unikāls kopdarbs sadarbībā ar komponistu un marimbas virtuozu Rihardu Zaļupi. 

Ekspozīcija sastāvēs no 9 gleznām un īpaši šai izstādei radītas mūzikas. 

Īpatnēju efektu atsevišķu darbu kopējā noskaņā ienes arī krāsas tecinājumi, kas rada iespaidu, ka laiks rit - viss plūst un mainās... 

Agnese ikdienā darbojas interjera dizaina un arhitektūras jomā, kā arī veido grafiskos dizainus, vienmēr atvēlot īpašu vietu arī savam gleznotājas talantam.

19.00 – 21.00Dārza svētki“ bērniem Dzirnavu laukumā

Krāsaini piedzīvojumi bērniem kopā ar Dārza Indiāņiem, košo ziepju burbuļu darbnīca “Pa vējam”, ģimenes foto salons ar spalvu matos un sapņu ķērāju krāsošana.

21.00 – 23.00 Muzikālā pietura Kuldīgas un Lielās ielas krustojumā

Jauno mūziķu JAM SESSION

19.00 -23.00 Grafikas plenēra “DOKUMENTA” jauno mākslinieku darbu izstāde Jauniešu mājā

19.00 – 23.00 Mākslas instalācija - Krāsēdieni Ventspils Jauniešu mājas pagalmā

Krāsēdiens ir piecas apmēram divmetrīgas interaktīvi mākslinieciskas "uzkodas", 

kas pagatavotas no finiera, krāsas un skrūvēm, turklāt izdveš skaņas un gaismojas. 

Atmosfērīga telpa, kas piedāvā uzspēlēt asociāciju spēles un reizē arī vizuāli izklaidē.

Recepte - māksliniece Agnese Melbārde un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Dombrovska.

Vizuālais noformējums - Agnese Melbārde.

Skaniskais noformējums - Zane Dombrovska.

Laipni lūdzam cienāties!

19.00 – 23.00 Rātslaukumā

19.00 – 20.30 Literārās balvas SUDRABA TINTNĪCA pasniegšanas ceremonija

Ventspils pilsētas domes un Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju mājas balvas “Sudraba tintnīca” un ikgadējās izcilības stipendijas pasniegšanas ceremonija. Koncerts “Dzejnieks. Nakts. Bohēma.” ar Raimondas Vazdikas, Ievas Pļavnieces, Ilzes Gruntes un Valērija Cīruļa dalību.

Vecpilsētas mūzika”

21.00 – 22.00 Koncertprogramma “Romantika”

Aplausu, ovāciju, klausītāju un mūzikas gardēžu atzinības pavadīta koncerprogramma “ROMANTIKA”.

Koncerta muzikālais materiāls veidots no jaunām, vairāku gadu laikā tapušām dziesmām ar latviešu klasiķu Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes, Andreja Eglīša, Ērika Ādamsona, Kārļa Krūzas un Eduarda Veidenbauma dzeju. Komponists Jānis Lūsēns koncertam izvēlēto tematiku raksturo kā vīrieša iekšējās pasaules atspoguļojumu. 

Dzīvesprieks, alkas, humors un viegla koķetērija – šādu noskaņu koncertā ROMANTIKA rada mūziķu komanda uz skatuves – solists Ingus Pētersons, pie klavierēm pats Jānis Lūsēns, čellists Ivars Bezprozvanovs, akordeonists Kaspars Gulbis, bundzenieks Harijs Gūtmanis un ģitārists Jānis Lūsēns juniors.

22.00 – 23.00 Koncertprogramma “Putna lidojums”

Koncertprogramma “Putna lidojums” - meditatīva miera un enerģētiska prieka kokteilis dvēselei.
Džeza dziedātāja Elza Rozentāle kopā ar kontrabasistu Tomu Poišu un ģitāristu Kasparu Vizuli radījuši košu koncertprogrammu divās daļās. 
Programmā:
Pirmajā daļā mākslinieki atskaņos nedzirdētas latviešu tautas dziesmu aranžijas, kas putnu dziesmu pavadībā klausītājus aizvedīs meditatīvā ceļojumā. 
Otrajā koncerta daļā mūziķi priecēs skatītājus ar aizraujošām džeza un populārajām melodijām. 
Elza Rozentāle – vokāls, Kaspars Kurdeko – perkusijas, Toms Poišss – kontrabass, Kaspars Vizulis - ģitāra

19.00 – 1.00 “Vakars uz Valzivs klāja” Lielajā laukumā

19.00 – 1.00 Piektdienas vakara pastaigas krodziņš

22.00 – 1.00 Balle ar Bellacord

19.00 – 23.00 Andele Tirgū

Kino vakars KINO RIO

18.00 Animācijas filma “Ledus laikmets: Lielā sadursme” 2D Latviešu valodā par īpašu cenu - 2.20 EUR

21.00 Komēdija, asa sižeta filma  "Spoku mednieki" 2D formātā - ieejas maksa EUR 3.60; balkonā - EUR 6.50

19.00 – 21.00 Teātra namā “Jūras vārti”

Jāņa Kupča personālizstāde “Zudušos ciemus meklējot”

Grafikas plenēra “Ventspils Dokumenta 2016” dalībnieka Raita Hroloviča izstāde

Izklaides vietas

Krogs “Zītari”

Vasaras dārzā – dzīvās mūzikas vakars

Meksikāņu restorāns “TEX MEX”

Viva la Mexica - Meksikāņu ēdienu gatavošana terasē

Zaļā namiņa pagalmā (Ganību iela 2)

Džeza mūziķu improvizācijas un Dj Siram vinilla plašu mūzika

Bārs «Landora»

Vakars DISCO noskaņās

Kafejnīca “Ostas 23”

Ielūdz kuģu prožektoru gaismā, apspriest pilsētā redzēto.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    norge 27.08.2016, 00:33:30

    jatajums pilsetas domei kapec nava liela laukuma skanas slapesanas sienas uztaditas jo gadas tomer ka cilvekiem uz darbu jaiet un trauce atpusties , bez tam pasakuma pilns ar piedzerusiem nepilgadigiem pusaudziem

  • 0
    qwerty 27.08.2016, 12:54:05

    jā, kapec

  • 0
    qwerty 27.08.2016, 12:54:34

    pipec

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: