14.augustā Ventspilī notiks triatlona sacensības – Latvijas kausa izcīņas posms. Sacensības notiks sprinta distancē - 750m peldēšana, 20km riteņbraukšana un 5km skriešana. Jaunieši un "Tautas klase" sacentīsies 375m+10km+2,5km distancē. Savukārt bērni startēs 120m+6,6km+1,25km distancē.

Sacensību norises vieta – Būšnieku ezers pie Ventspils netālu no Kolkas šosejas. Sacensību vietā, Būšnieku ezera peldvietā, Ventspils pilsētas pašvaldība šovasar ir veikusi labiekārtošanu. Līdz ar to sacensību centrālā vieta ir kļuvusi skaistāka un sakoptāka.

Peldēšana notiks Būšnieku ezera rāmajos ūdeņos, par drošību uz ūdens gādās Robežsardzes ekipāža. Riteņbraukšanas notiks pat Talsu ielu ar ļoti labu asfalta kvalitāti. Skriešanas trase būs izveidota pa Talsu ielas veloceliņu. Kvalitatīvais un gludais asfalts nodrošinās izcili baudāmu riteņbraukšanu.

Sacensībās piedalīsies vadošie Latvijas triatlonisti, kuri startēs garākajā distancē - 750m peldēšana, 20km riteņbraukšana un 5km skriešana. Organizatori īpaši aicina piedalīties Ventspilniekus - visus aktīva dzīves veida piekritējus, lai, startējot „Tautas klasē” izbaudītu šo interesanto un daudzpusīgo sporta veidu. „tautas klasei” būs javeic 375m peldus, pēc tam 10km ar velosipēdu pa gludo Talsu ielas asfaltu, un noslēgumā jāveic 2.5km skriešus. Protams, galvenais kritērijs ir peldētprasme. Bet, ja varat nopeldēt 375m, tad pārējo paveikt būs „tīrais nieks”. Normālam, fiziski aktīvam cilvēkam „Tautas klases” distances paveikšanai ir nepieciešamas 40-45 minūtes. Tātad, ja varat 40-45 minūtes atrasties kustībā sportiskā režīmā, tad triatlona „Tautas klases” distance jums būs pa spēkam.

Sacensībās aicināti piedalīties arī bērni no 9 gadu vecuma. Bērnu distances garumi – 120m peldēšana, 6,6km riteņbraukšana, 1,25km skriešana. Jāuzsver, ka peldēšana 120m garumā ir nopietns pārbaudījums, tādēļ vecākiem lūdzam pārliecināties un būt drošiem par savu bērnu peldētprasmi. Riteņbraukšanā var startēt ar jebkura tipa velosipēdu, tomēr ieteicams izmantot šosejas sporta velosipēdu.

Programma:

Plkst. 10:45 Bērnu distance – 120 m peldēšana + 6,6km riteņbraukšana +1,25km skriešana;

Plkst. 11:30 Tautas distance – 375 m peldēšana + 10km riteņbraukšana +2,5km skriešana;

Plkst. 12:30 Garā distance – 750 m peldēšana + 20km riteņbraukšana +5km skriešana;

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: