Latvijas futbola klubs "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā ielaida trīs vārtus otrajā puslaikā un cieta neveiksmi pret Skotijas vicečempioniem "Aberdeen" ar rezultātu 0:3 (0:0).

Pirmajā puslaikā, it sevišķi tā beigās, lielāks pārsvars piederēja "Aberdeen" futbolistiem, taču viņiem nesekmējās ar vārtu iekarošanu, kā arī ikreiz vietā bija ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko. Arī "Ventspils" pāris reizes atbildēja ar sitieniem pa mājinieku vārtiem, taču tie nebija pārāk draudīgi, turklāt pirmā puslaika beigās būtiski palielinājās Skotijas kluba spiediens. 39.minūtē Kurzemes klubu no vārtu zaudējuma glāba Uvarenko, kad pēc partnera piespēles no soda laukuma vidus sita Greiems Šinijs.

Lai gan "Aberdeen" turpināja uzbrukt, vārti tā arī netika gūti un lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultātam esot neizšķirtam 0:0.

Līdzīgs scenārijs turpinājās arī otrajā puslaikā, jo "Ventspils" futbolistiem neizdevās rast pretargumentus Skotijas vicečempionu aktīvajai spēlei. Vadzis lūza 72.minūtē, kad rezultātu atklāja Džeidens Stoklijs, bet tikai četras minūtes vēlāk rezultāta pārsvaru dubultoja Edams Rūnijs. Arī pēc abiem vārtu guvumiem "Aberdeen" turpināja kontrolēt spēles gaitu, aktīvi uzbrūkot viesu vārtiem.

Lai gan sākotnēji šķita, ka vārti šajā mačā varētu vairs netikt gūti, kompensācijas laika otrajā minūtē laukumā uz maiņu nākušais Veslijs Bērnss panāca jau 3:0, atstājot ventspilniekiem niecīgas izredzes uz atspēlēšanos divu spēļu summā. Atbildes spēles paredzētas 21.jūlijā.

"Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr "Aberdeen" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas "Fola" komandu no Luksemburgas.

"Aberdeen" iepriekšējās divās sezonās kļuva par Skotijas vicečempioni, abas reizes atzīstot titulētās Glāzgovas "Celtic" pārākumu. Pērn "Aberdeen" sasniedza UEFA Eiropas līgas trešo kārtu, kur divu spēļu summā ar 2:3 tika piedzīvots zaudējums Kazahstānas komandai Almati "Kairat". Savukārt pirms diviem gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Aberdeen" divu spēļu summā ar 8:0 sagrāva Rīgas "Daugava" vienību.

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēja divas kārtas. Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Ventiņheiteris 15.07.2016, 10:12:10

    HA-HA-HA! Mūsu futbola grandi pat vienus vārtus nespēja neiesist! Labi, ka fani aiz dusmām stadionu neizdemolēja...

  • -1
    keda 15.07.2016, 10:17:04

    Pilnīgs vāks! Kā var pusstundu nospēlēt labi, bet pēc tam vienkārši atkāpties un dot pretiniekiem vaļu? Kas tie par pretuzbrukumiem, ja trijatā nezina kā apspēlēt vienu? Nu nav Aberdeen par mums tik ļoti labāki, bet, ja dodam iespējas, protams, tās izmantos. Mājās OBLIGĀTI jāuzvar! OBLIGĀTI!

  • -1
    Linda Kapura 15.07.2016, 10:50:40

    tas vis ir toto kontoratapat ka ar RFS

  • -2
    keda 15.07.2016, 13:02:20

    Lindin, tad jau skotiem bija toto jāspēlē, jo uz viņu zaudējumu bija labāks koeficients. Par kaut kādu precīzu rezultātu vai tā izmaiņām neko gan nezinu.

  • 0
    Guntars Shenfelds 15.07.2016, 13:17:51

    Vakar noskatoties spēli, radās milzīga vilšanās.Un neviļus galvā iezagās doma,ka lielākā daļa tagadējo pamatsastāva spēlētāju netiktu pat 2008.gada FK Ventspils dublieru sastāvā,kura Grigarčuka vadībā uzvarēja Baltijas līgu.

  • -1
    karlito 15.07.2016, 19:20:42

    Reāls spēku samērs..kur ir Aberdeen un kur mēs..??Ir bijusi iespēja klātienē redzēt 2gadus atpakaļ viņu spēli ar Celtic,tad teikšu tā,mums vēl šoreiz paveicās ka tikai 0-3..Iesēsties dziļi aizsardzībā un tikai sist bumbu prom no sava soda laukuma,arī nebūtu smuki...

  • -1
    Latvija pāri visām! 16.07.2016, 11:02:13

    Abet varbūt vajadzēja dziļi aizsardzībā un mēģināt ar pretuzbrukumiem...Vairakas UEFA 2016 grandu komandas tā spēlēja un veiksmīgi.
    Pat cempioni - Portugāle.
    Kā šie uzbrūkošos horvātus pieveica ar vienu veiksmīgu pretuzbrukumu!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: