Tūristu iecienītajām Ventspils gotiņām piepulcēta jauna – Ventspils Jahtu ostas vidē izstādīta mākslinieces Elvīras Aznagulovas apgleznotā gotiņa “Brīze”, kas tika svinīgi atklāta Jūras svētku laikā.

Jahtu ostas pārstāvji pērn vērsās Ventspils pilsētas domē ar iniciatīvu atjaunot kādu no gotiņām, kas laika gaitā kļuvušas neeksponējamas. Nu viena no tām ieguvusi jaunu veidolu un vietu pilsētas vidē. Gotiņa sagaida ikvienu jahtu ostas apmeklētāju un atgādina par mākslas un mecenātisma akciju “Govju parāde”, kas Ventspilī notika 2002. un 2012.gadā.

Ventspilī pavisam izstādītas 23 akcijas laikā apgleznotas stiklašķiedras govis un 3 lielās, kas tapušas vēlāk - Govs Matrozis, Puķu Govs un Govs Ceļotāja- visas 4 metrus augstas un 7 metrus platas. Lai ērtāk tās atrastu, ir izveidota pastaigu karte, ko var saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā.

Kā liecina Eiropas Komisijas mājas lapā paustā informācija, Ventspils Jahtu osta fotokonkursā “Eiropas osta”, uzvarētāju vidū ir arī fotogrāfija ar Ventspils jahtu ostu.

Ventspils Jahtu osta ir vienīgā starp uzvarētājiem iekļuvusī osta ne tikai no Latvijas, bet arī vienīgā osta no Baltijas. Konkurss norisinājās no 21. marta līdz 25. aprīlim 9. Eiropas jūras dienu ietvaros. Tajā piedalīties tika aicināts ikviens Eiropas iedzīvotājs, iesūtot līdz trīs fotogrāfijām ar savām mīļākajām jebkāda veida ostām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: