Strādājot pie koncepta "Ventspils - mazulim draudzīga pilsēta", Ventspilī jau ir īstenota daļa no ventspilnieku iesniegtajiem priekšlikumiem, lai padarītu pilsētu mazuļiem draudzīgāku.

Jau pašlaik daudzās vietās pilsētā pēc jauno vecāku ierosinājuma ir pazeminātas trotuāru apmales, lai pārvietošanās ar ratiņiem būtu ērtāka. Pie Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka ir pārbūvēti pakāpieni, to vietā izveidojot uzbrauktuvi. Vairākās vietās piekļuves nodrošināšanai ir uzlikta informatīva zīme, kurā parādīts, kā tieši ēkā var iebraukt ar bērnu ratiņiem. 19 vietās visā pilsētā ir izveidotas īpaši marķētas autostāvvietas, kas paredzētas ģimenēm ar maziem bērniem. Turklāt pašvaldība ir nosūtījusi vēstules 64 valsts iestādēm un komersantiem ar lūgumu atsaukties iedzīvotāju ierosinājumiem un iekļūšanu šajās iestādēs padarīt ērtāku vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Apvienotajā Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas un Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē ir skatīts jautājums par paveikto pilsētas publiskās infrastruktūras jomā, lai padarītu pilsētu mazuļiem draudzīgāku. Līdz šim ir apkopoti gandrīz 400 ventspilnieku priekšlikumi par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Sēdes laikā tika sniegta informācija par jau īstenotajiem priekšlikumiem, kā arī tika izvērtētas iespējas īstenot citus saņemtos priekšlikumus, lai pilsētas publisko infrastruktūru maksimāli piemērotu ģimenēm ar maziem bērniem. Piemēram, šogad pašvaldības iestādēs tiks novietotas mazuļu pārtinamās virsmas, lai atvieglotu mammu ikdienu un tādējādi paildzinātu pastaigas ar mazuļiem. 2017.gadā būs pieejama jauna nobrauktuve Kuldīgas ielā 23, jo par līdzšinējo nobrauktuvi aptaujas laikā tika saņemtas 18 sūdzības.

Informācija par katru no saņemtajiem priekšlikumiem ar atbildīgās iestādes komentāru un plānoto izpildes termiņu tiks publicēta Ventspils pašvaldības portāla sadaļā "Mazuļiem draudzīga pilsēta".

Iedzīvotāju izteiktie priekšlikumi par citās jomās nepieciešamajiem uzlabojumiem Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas un Ekonomikas un budžeta komisijas sēdēs tiks skatīti tuvākajā laikā. No 6.jūnija līdz 15.jūnijam tika veikta Ventspils iedzīvotāju aptauja, kurā pašvaldība aicināja iesniegt priekšlikumus par vēlamajiem uzlabojumiem veselības aprūpē, pilsētas infrastruktūrā, izglītības, sociālās aprūpes jomā un atpūtas un izklaides jomās.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -4
    Sanita Upe 18.07.2016, 11:11:53

    Gribēšu redzēt tos uzlabojumus. Renķa dārzā piemeram ar zīdaini ratos pa uzbērto taku nav iespējams normāli braukt, jo rati un bērnam smadzenes kratās laukā, liekas ka pa redeli brauc. Bērnam smadzeņu satricinājumu tā var dabūt.

  • 0
    Ventiņheiteris 18.07.2016, 11:38:44

    Kļūda: pa uzbērto taku PAGAIDĀM nav iespējams normāli braukt. Nepieciešams zināms laiks, lai vergi to taciņu piebradātu un nogludinātu. Tā rezultātā visi iedzīvotāji būs laimīgi un apmierināti, un Vergpils būs arī ietaupījusi līdzekļus.

  • -1
    Pelēkais akmens 18.07.2016, 17:20:43

    Pēc komentāru izlasīšanas tā vien secināt, ka tie, kas dzimuši pirms 40-50 gadiem ir ar izkratītām smadzenēm un smadzeņu satricinājumiem! Murgs!

  • 0
    Dace Frīdenberga 18.07.2016, 17:34:12

    paldies par koka laipu Ventspils pludmalē. Vakar piedzīvoju patīkamu pārsteigumu.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 18.07.2016, 17:38:23

    Tā kā Reņķa dārza grants seguma celiņu iecienījuši gan sportisti, gan velosipēdisti, gan gājēji, celiņš tiek regulāri apsekots un uzturēts labā kvalitātē. Var piekrist, ka atsevišķās vietās pēc lietavām ir nepieciešami celiņa pielabojumi, kas arī pēc nokrišņiem tiek iespējami ātrākā laikā veikti, taču kopumā celiņa stāvoklis vērtējams kā labs.

    Kaut gan minētais par bērniņa kratīšanos šķiet pārspīlēts, mēs noteikti atkārtoti apsekosim celiņu un nepieciešamības gadījumā pielabosim nelīdzenumus, bet celiņa pārbūve pašlaik gan nav paredzēta.

    Jāatzīmē, ka arī cita veida seguma celiņi, tostarp bruģa seguma celiņi, var radīt vibrācijas, piemēram, bruģīša savienojuma vietas, tamdēļ parasti mūsdienu bērnu ratiņi ir aprīkoti ar amortizējošu funkciju, kas ierobežo to kratīšanos. Tomēr, ja māmiņai šādu ratiņu nav un pastaiga pa konkrēto maršrutu nav komfortabla, aicinām izvēlēties citu pastaigu celiņu, ko Ventspilī ir daudz un dažāda seguma.

  • -1
    karlito 18.07.2016, 17:55:18

    Nevaru saprast..kāpēc tad mūsu pilsēta agrāk nevarēja būt tik draudzīga mazuļiem kā tagad,ko ar lielu pompu mūsu mērs cenšas panākt?

  • 0
    reku 18.07.2016, 21:00:32

    Vēlēšanas tak nākamgad!

  • 0
    cits 18.07.2016, 21:52:10

    http://www.diena.lv/latvija/politika/ventspili-jau-jut-velesanas-14147774

  • 0
    Brīvā Latvija 18.07.2016, 22:13:41

    Šķiet, ka laikos, kad apmales bija augstākas, ietves bija vienās bedrēs, Reņķa dārzā bija tikai zālē iemīdītas taciņas, pludmalē nebija laipu, veikalos un iestādēs ar bērnu ratiņiem nebija iespējams iekļūt - pašu bērnu bija vairāk. Derētu "Ventas Balsī" publicēt datus par kopējo skolnieku skaitu Ventspils un rajona (arī Zūru PTS un Stiklu spec.int.) mācību iestādēs par pēdējiem 30 gadiem. Tad kļūtu skaidrāks, kas un kā.
    Bet pašlaik izskatās, ka visa tā konceptuālā kņada ir sākusies dēļ kāda īpaša mazuļa.

  • -2
    Pilsēta 19.07.2016, 01:20:43

    Vajadzētu, lai Lembergs paliek tā kārtīgi slims. Moška, tad beidzot pievērsīsies slimnīcai un, tad būs arī te pārmaiņas un kārtība.

  • 0
    No malas 19.07.2016, 20:08:51

    Ha!Naivi ir domāt,ka šamais ārstējas pie Ventspils dakteriem!

  • -2
    Ventiņheiteris 19.07.2016, 10:20:33

    Vergpilī viss ir pakārtots Tētuka dzīvei: kad pieteicās sīkais - ar steigu metās apgreidot bērnu laukumus utt.; kad paaugsies un būs skolēns - domās un ņemsies ar bērnu dārziem un skolām; kad slimos - kārtos poliklīniku un slimnīcu; kad "atšaus pedāļus" - labiekārtos kapus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: