FK Ventspils futbolisti pēc diviem panākumiem Eiropas līgā piedzīvojuši zaudējumu Virslīgas kārtējā spēlē, savā laukumā ar 0:1 piekāpjoties Rīgas Futbola skolas komandai un neizmantojot iespēju atgriezties otrajā vietā.

Mači Eiropas līgā lika ventspilniekiem, kā arī Jelgavas un Spartaka futbolistiem ieturēt pauzi Virslīgas čempionātā, tāpēc Virslīgas čempionātā komandām vairs nav vienāds spēļu skaits. Pirms šīs spēlēs Liepājas komandai bija pat par diviem mačiem vairāk, kas arī ļāva pakāpties uz otro vietu, atpaliekot tikai no Spartaka, taču, uzvarot savā laukumā, Ventspils jau varēja atgūt sudraba pozīcija. Diemžēl tas neizdevās.

Jau 20. sekundē savu komandu vajadzēja sapurināt rīdzinieku vārtsargam Germanam Māliņam, jo pie sitiena no labas pozīcijas bija ticis Kaspars Svārups, kurš pamatsastāvā aizvietoja Alekseju Aleksejevu, kurš tika pietaupīts, jo mačā Fēru salās iedzīvojās nelielā savainojumā. Bumba trāpīja pa stabu, un šie notikumi faktiski iezīmēja tālāko mača gaitu. Ventspilij noteikti bija vairāk iespēju, taču dabūt bumbu pāri viesu vārtu līnijai tā arī nesanāca. Tā vairākas reizes bija pavisam tuvu mērķim, taču veiksme un pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā glāba viesus. Bet pirmā puslaikā izskaņā neatlaidība arī ļāva tikt pie vārtu guvuma.

Flangā ļoti aktīvi nospēlēja enerģiskais ganietis Ensa Ndži, apsteidzot Ritvaru Ruginu un izdarot piespēli soda laukumā, kur neviena nepieskatīts ieskrēja Ņikita Kaļiņins un no metriem 12 netraucēti sita apakšējā stūrī. Neapšaubāmi aizsardzības kļūda, ko pēc mača Pols Ašvorts nosauca par gaužām muļķīgu. Vēl līdz pārtraukumam Ventspils izveidoja dažas iespējas, tās turpināja veidot ari otrajā puslaikā, taču allaž kaut kā pietrūka - zaudējums 0:1, kas komandai bija trešais sezonā un trešāis pēdējos četros mačos. Nepatīkama tendence, ko derētu labot, kamēr vēl nav par vēlu.

Toties Spartaks izrāva uzvaru ceturtajā kompensācijas minūtē un ventspilniekus, ar kuriem ir vienāds spēļu skaits, apsteidz jau par septiņiem punktiem, kamēr Liepāja no līderiem atpaliek par pieciem punktiem, bet par diviem ir priekšā Ventspilij.

Ašvorta komandu tagad atkal gaida pauze Virslīgā, jo tagad priekšā divi Eiropas līgas mači ar Skotija Aberdeen. Šo ceturtdien Ventspils spēlēs viesos (21.45), bet 21. jūlijā pulksten 18 skotus uzņems savā laukumā. Nākamā Latvijas čempionāta spēlē paredzēta 24. jūlijā, kad viesos jātiekas ar Metta/LU.

Mača foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: