Pēc neliela pārtraukuma rīt Virslīgas sezonu atsāks FK Ventspils futbolisti, turklāt dzeltenzilajiem savā laukumā būs jāuzņem pašreizējie čempioni – FK Liepāja spēlētāji.

Oficiālajos mačos komandām tā būs trešā tikšanās reize šosezon, turklāt arī abas iepriekšējās notikušas Ventspilī. Vispirms Virslīgas mačā tika fiksēts neizšķirts 2:2 (Ventspils nenosargāja 2:0), bet pēc tam Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē ventspilnieki bija pārāki ar 1:0. Šīs spēles gan tikai aizvadītas uz mākslīgā seguma laukuma Katoļa ielā, bet ceturtdien komandas pirmo reizi tiksies uz dabīgā zālāja.

Latvijas čempionātos kopumā tas būs jau 75. Kurzemes derbijs. Līdz šim pie 30 uzvarām tikuši liepājnieki, 22 reizes uzvarējuši ventspilnieki un tikpat daudz maču noslēgušies neizšķirti. Turnīra tabulā gan vadībā atrodas Ventspils, bet Liepāja atpaliek par diviem punktiem. Jubileju šajā mačā varēs atzīmēt arī Ritvars Rugins un Simons Pauļus, jo, ja šie spēlētāji dosies laukumā, tā viņiem būs 100. Latvijas čempionāta spēle ventspilnieku sastāvā. Jāpiebilst, ka Pauļus nesen arī saņēmis izsaukumu uz Lietuvas izlasi.

Mača sākums pulksten 18.30, turklāt kādam no Ventspils līdzjutējiem šī diena kļūs sevišķi patīkami, jo tiks izlozēts abonementa īpašnieks, kurš vasarā varēs doties līdzi FK Ventspils uz UEFA Eiropas līgas izbraukuma maču.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: