Svētdien, 15.maijā plkst.14:00 Vasarsvētku koncerts Lielirbes baptistu baznīcā Piejūras brīvdabas muzejā.

Svētdien, savus piektos Vasarsvētkus Piejūras brīvdabas muzejā svinēs Lielirbes baptistu baznīca, kas 2012.gada Vasarsvētkos tika atklāta pēc pārvietošanas uz muzeju un restaurācijas, radot jaunas svētku tradīcijas, un vienus no nozīmīgākajiem kristiešu svētkiem arī šogad atzīmējot ar koncertu.

Kristīgās baznīcas kalendārā Vasarsvētki līdzās Ziemassvētkiem un Lieldienām ieņem īpaši svarīgu vietu. Tos sauc arī par Svētā Gara atnākšanas dienu, kad, pateicoties Svētā Gara klātbūtnei, sāka saprasties pat tie, kas runāja atšķirīgās valodās. Kristieši Vasarsvētkus uzskata par Kristīgās baznīcas dzimšanas dienu.

Vasarsvētkos Lielirbes baptistu baznīcā skanēs garīgā mūzika Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansambļa Saules zvani (vad. Sandra Sproģe) un Ābelīšu ģimenes un tās draugu izpildījumā.

Ieeja – pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni) – EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: