"Ventspils" ar 1:0 uzsāka Latvijas kausa izcīņas pusfinālu, kamēr Jelgava iespējas neizmantoja, iesita savos vārtos un turpināja neveiksmju sēriju. Atbildes spēle pēc nedēļas Ventspilī. 

„Ventspils” un „Jelgava”, kas pagājušajā sezonā satikās kausa finālā, šoreiz nonāca jau vienā pusfināla pārī. Abām sanāca iesildīties šodienas mačam jau piektdienas Virslīgas mačā, kad „Ventspils” uzvarēja 1:0. Pols Ašvorts šodienas sākumsastāvā bija ieviesis tikai vienu izmaiņu, Eduarda Tīdenberga vietā sūtot Nigērijas leģionāru Abdulahi Alfu. Savukārt Vitālijs Astafjevs pēc zaudējuma Ventspilī šodien sākumsastāvā iekļāva Gintu Freimani, Borisu Bogdaškinu un Daniilu Turkovu.

„Jelgava” maču uzsāka ļoti pārliecinoši un uzbruka vairāk. Jau 14. minūtē pēc Kirila Siliča piespēles soda laukumā „Ventspils” vārtu priekšā radās briesmas, taču sitiens bija pāri vārtiem. Sekoja laba izdevība Bogdaškinam, kurš varēja sist pats pa vārtiem, taču izvēlējās piespēlēt gar vārtiem, un šo piespēli neviens partneris neuztvēra.

Pēc tam viens pret Maksima Uvarenko sargātajiem vārtiem varēja izrauties Turkovs, taču neliela saminstināšanās šo iespēju laupīja un uzbrukumu apslāpēja. „Jelgavai” vēl bija cerīga standartsituācija 35. minūtē, kas radīja haosu pretinieku soda laukumā, taču nekas no tā nedeva rezultātu. Savukārt „Ventspils” puslaika izskaņā varēja doties ar 1:0 kabatā – pēc Ndues Mujeci centrējuma ar galvu ļoti viltīgu sitienu izdarīja Alans Siņeļņikovs, trāpot pa vārtu tālo stabu. Sekoja rikošets pret „Jelgavas” aizsargu Abdulaju Dialo, kas lika bumbai nonākt Kaspara Ikstena vārtos.

Otrajā puslaikā „Jelgava” piedzīvoja vēl vienu triecienu, kad otru dzelteno kartīti saņēma Freimanis un uz mača pēdējo pusstundu atstāja komandu mazākumā, turklāt noraidījuma dēļ nevarēs piedalīties arī atbildes mačā. Savukārt „Ventspils” sastāvā korekcijas ieviesa Antona Jemeļina trauma.

Drīz pēc Freimaņa noraidījuma lielisks moments bija uz maiņu nākušajam Eduardam Tīdenbergam, taču viņš no pāris metriem pārsita pāri. „Jelgava” mēģināja atgūties arī mazākumā un uz brīdi iespieda viesus viņu laukuma pusē, taču vārtu gūšanas momentu otrajā puslaikā bija maz abām komandām. Tā vietā netrūka asu pārkāpumu un karstasinīgu diskusiju, taču Ģirtam Karlsonam mača izskaņā vēl bija iespēja dubultot pārsvaru. Iespēja netika izmantota, un „Ventspils” no Jelgavas aizveda tikai vienu vārtu pārsvaru.

Pēdējās piecās spēlēs pret Virslīgas komandām „Jelgava” pratusi iegūt tikai neizšķirtu pret debitanti „Riga”, kamēr pārējās četrās nav gūti nevieni vārti un piedzīvoti četri zaudējumi. Pa vidum šim piecu spēļu ciklam ir Latvijas kausa 1/4 fināla spēle pret pirmās līgas pārstāvi "Babīti", kur gūta uzvara ar slideno rezultātu 3:2.

Jāatgādina, ka šosezon Latvijas kausa reglamentā ir izmaiņas, un pusfināla pāri tiek izspēlēti divu spēļu summā. Atbildes mačs paredzēts tieši pēc nedēļas Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 27.04.2016, 22:33:37

    Spēle nepārliecināja,Ventspilī sagaidāma smaga spēle,ja spēlējot vairākumā vairāk ir jāspēlē savā laukuma pusē,tas par neko labu neliecina!

  • 0
    keda 28.04.2016, 11:00:21

    Tomēr jau izbraukumā spēlē, jelgavnieki bija labi sasparojušies. Jācer gan, ka tās uzvaras un arī veiksme nesagrozīs FKV galvas un čaļi turpinās cīnīties, nevis gaidīs, ka viss nāks pats. Pagaidām par to īsti runāt nevar un cerams, arī nevarēs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: