Zviedrijas basketbola čempionāta finālsērijā arī otrajā un trešā mačā uzvaru izcīnījuši Sodertalje Kings basketbolisti un ventspilnieks Dāvis Lejasmeiers, tā nonākot viena panākuma attālumā no čempionu titula.

Otrajā mačā Sedertālē pēc pirmā puslaika vadībā ar 38:30 bija mājinieki, bet viesiem Norkoping Dolphins trešā ceturtdaļā izdevās pietuvoties un uz brīdi pat pārņemt vadību. Izšķirošo ceturtdaļu ar viena metiena pārsvaru (52:50) gan sāka Kings basketbolisti, kas izrādījās sekmīgāki arī mača izskaņā, izcīnot uzvaru ar 71:66. Lejasmeiers, kas pirmajā mačā guva 19 punktu, šoreiz uzbrukuma noslēgumā bija mazāk pieticīgāks, atzīmējoties tikai ar diviem punktiem. Ventspilnieks arī reti uzbruka grozam, lai gan nospēlēja nepilnas 27 minūtes – realizēts viens no trim divpunktniekiem, bet garām aizmesti abi tālmetieni. Viņa rēķinā arī četras rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas.

Sērija, kas ilgst līdz vienas komandas četrām uzvarām, pārcēlās uz Norčepingu, kur pirmais mačs arī risinājās pēc līdzīga scenārija. Vēl nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām mājiniekiem bija trīs punktu pārsvars (64:61), tomēr galotnē svaru kausus sev par labu nosvēra "Kings" – 73:68. Lejasmeiers laukumā bija 32 minūtes un trīs sekundes, guva sešus punktus (2p. 3/5, 3p. 0/3), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu.

Sērijas ceturtā spēle risināsies ceturtdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: