PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” var lepoties ar audzēkņu sasniegumiem dažādos konkursos aprīlī.

16. aprīlī konkursā “Rojas Ritmi” Maijas Lāces vadītājs “Ventspils Junioru brass” ieguva 1. vietu, savukārt “Ventspils Junioru Bigbends” Renāra Lāča vadībā - 2. vietu. Arī Jana Volinčuka un Madis Urbāns skolotājas Ņinas Surovcevas atbalstīti, ieguva 2.vietu. Konkurence bija visai sīva – jaukto ansambļu kategorijā piedalījās ap 20 kolektīvi.

Skolotāja Ņina Surovceva priecājas par savu audzēkņu panākumiem Noras Novikas 8. starptautiskajā konkursā Jaunmārupē – viņas vadītais klavieru duets (Jana Volinčuka un Madis Urbāns) ieguva 1. vietu A grupā un profesora Rafi Haradžanjana uzslavas par skaisto toni un artistiskumu.

Maijas Lāces vadītais “Ventspils Junioru brass” panākumus guva arī konkursā “Pūš pa deviņi, kas norisinājās 13. aprīlī Talsos – iegūta 1.vieta!

Savukārt flautas skolotāja Aina Lodziņa stāsta: “Aprīļa mēnesī ir norisinājušies divi konkursi, kuros ir piedalījušies flautas spēles audzēkņi un guvuši labus rezultātus un jaunus iespaidus, emocijas. 13. aprīlī norisinājās VIII pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansambļu konkurss “Pūš pa deviņ’” Talsos, kurā II vietu ieguva flautu trio – Karlīna Priedēna, Nora Lodziņa un Samanta Pazņikova, atskaņojot divus dažāda rakstura skaņdarbus mūsdienīgā aranžējumā. Konkursu vērtēja Latvijas dažādu orķestru mūziķi un mūzikas skolu skolotāji. Norisinājās arī meistarklase, kur audzēkņi un skolotāji varēja iegūt jaunas zināšanas PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” skolotāja un flautista Vito Berga vadībā.

Terēza Tīrmane un Nora Lodziņa 14. – 15. aprīlī piedalījās XVII Starptautiskajā K. Štrāla konkursā “Jaunais flautists” Rīgā. Terēza ieguva II vietas Laureāta Diplomu, startējot vecākā grupā, ko nosaka konkursa nolikums, ja iepriekšējā gadā esi uzvarējis savā vecuma grupā. Savukārt Nora ieguva I pakāpes Diplomu, startējot savā vecuma grupā. Konkurss norisinājās divās kārtās, kur katrā kārtā bija jāatskaņo 2 dažāda rakstura skaņdarbi, kurā iekļauts viens obligātais skaņdarbs. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija. Audzēkņu koncertmeistare ir Anna Dorofejeva un flautas spēles skolotāja Aina Lodziņa.

Vēl 22. aprīlī flautas spēles audzēkņi piedalīsies VI Starptautiskajā pūšminstrumentu un sitaminstrumentu ansambļu un orķestru ritmiskās mūzikas festivālā – konkursā “Vēju ritmi 2016” Liepājā - jaunajā koncerzālē “Lielais Dzintars”, kurā piedalīsies jaukts ansambļa sastāvs – Terēza Tīrmane (flauta, pikolo), Karlīna Priedēna (flauta), Nora Lodziņa (flauta) un Renāte Lodziņa (oboja). Tiks atskaņoti dažāda rakstura skaņdarbi mūsdienu ritmos un aranžijās.”.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    kurirturir 19.04.2016, 19:04:34

    Malači, malači! Tikai kā tas nākas, ka konkursa dalībnieku kolektīva vadītājs pats ir būt žūrijā un vērtē pats sevi (savu kolektīvu), līdz ar to arī attiecīgas vietas.

  • -1
    Renārs Lācis 20.04.2016, 10:53:12

    Varam tiešām lepoties ar mūsu paniedzējiem un audzēkņiem!
    P.S. Savus kolektīvus žūrijas locekļi konkursos nevērtē!

  • -2
    Kàpèce 20.04.2016, 11:09:58

    Cien.Lāča k-gs!Un kā tad bija ar Paula koncertšova atlasi?Bet Dievs ar Jums!To meiteni,kuru nepaņēmāt,spoži nostartēja SuperMikrofonā,kuru vērtēja profesionāļi un pēc tam skatītāji...Protams,tas jau nav ievērības cienīgs notikums,jo šo konkursa trīnieku nav vērts ne bildēt,ne rakstīt,ne pat pieminēt,kur nu vēl avīzē likt,jo nav taču 100 % no paredzētajiem visurfigurējošajiem Jūsu favorītiem,izņemot,protams,Katrīnu,kas nebija pelnījusi palikt tikai otrā!

  • -1
    Renārs Lācis 20.04.2016, 11:29:47

    Mans mērķis ir atrast un muzicēt ar labākajiem.
    Arī R.Paula atlases konkursā atlasījām solistus,kuri likās vispiemērotākie muzicēšanai ar bigbendu.
    Ar nupat notikušo "Supermikrofonu" man nav nekāda sakara ,liekas ka bildes un info portālā ir pieejamas.
    Katru dienu esmu sastopams Pikc Ventspils mūzikas vidusskola ,Ostas 23 otrajā stāvā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: